Kategória: Hír és Ügynökség.

Admin kategória: Hír.

Lezárult a Telekom Vivicittá sorozata, melyet idén ismét a Wavemaker minden futó számára személyre szóló videókat készítő technológiája, a Race TV is segített emlékezetessé tenni. A projekt a Festival of Media Global Awards nemzetközi verseny „Best use of Technology” kategóriájában aranyat nyert.

A megmérettetésen világmárkák, nemzetközi ügynökségek versengenek az elismerő díjért. A rendezvény egyszerre szakmai konferencia, nívós bemutatkozási lehetőség az ügynökségeknek és cégeknek egy globális porondon. A reklámszakma számára egy Festival of Media elismerés olyan, mint a filmes szakma számára egy Arany Medve.

“Úgy működtünk egy pár hónapig, mint egy igazi startup. Óriásit kockáztattunk, rengeteget dolgoztunk, és mindezt azért, hogy valódi élményt, maradandó emléket adjunk a futóknak. Szerencsére a befektetés sokszorosan megtérült. Azt gondolom, hogy jól megfontolt arányban, de egyre több ilyen típusú fellépésre lehet számítani az ügynökségektől” – mondta Beliczki Róbert, a Wavemaker Hungary Content üzletágának vezetője.

Race_TV_Wavemaker

A személyre szabott kisfilmek mögött az alábbi technikai paraméterek állnak:

  • lassított 120 frame/sec tempóval készültek a felvételek a futókról a pálya 4 pontján
  • mindez a Telekom hálózatán valós időben ömlött fel a felhőbe, összesen 1,6 GByte/min sebességgel
  • a felhőben 200 virtuális gép vágta az egyes futókra vonatkozó részeket a több órányi streamből
  • további 200 virtuális gép fűzte össze és renderelte a személyes snitteket hangulat footage-dzsel
  • további egy instance a 400 gép feladatainak a kiosztásával foglalkozott
  • a videók néhány órán belül tízezres mennyiségben elkészültek

 

A Race TV technológiával készült felvételekből összeállított videók száma folyamatosan növekszik, jelenleg 17.000 felett jár, a megtekintések és letöltések eddig 3 TeraByte forgalmat generáltak. Viszonyításképpen, ez az adatmennyiség, abban a tömörített 720p felbontásban, amiben az emlékvideók készültek, körülbelül 5.000 egész estés filmnek felel meg.

A RaceTV technológiáját a Wavemaker ötlete alapján a Wavemaker Content, az Umbrella Kreativ Műhely, valamint a POMs Cloud Ltd. készítette.
(BrandTrend)