Kategória: Képes hír és Ügynökség.

Admin kategória: Képes hír.

A Budapest Pride plakát után ismét fontos társadalmi kérdésekre hívja fel a figyelmet az Ogilvy/Geometry. Az ügynökségcsoport az idei ARC-ra két óriásplakátot tervezett, amelyek elgondolkodtató módon tárgyalják a sajtószabadság megítélését, valamint a gyerekek önkifejezésének lehetőségeit a hazai iskolarendszerben. Az Ogilvy/Geometry munkáit 2017. szeptember 8-24. között tekinthetik meg az érdeklődők a budapesti Ötvenhatosok terén.

Az Ogilvy/Geometry a Magyar Civilszervezetek és a MagNet Civil Kapcsolatok Program közös, civilek, valamint kreatív ügynökségek részére meghirdetett „rapid randiján” ismerte meg idei partnereit. A Present Perfect Kommunikációs Készségfejlesztő Egyesülettel és az Amnesty Internationallel a nyár közepén indult el a közös munka, amit pro bono vállalt az ügynökségcsoport, és amely Sályi Réka, az Ogilvy/Geometry cégcsoport ügyvezető igazgatója szerint követte az elmúlt években megkezdett hagyományokat. „Fontosnak tartjuk, hogy a munkáinkkal ne a saját véleményünről vagy saját döntéseink igazáról kommunikáljunk. Egy globális ügynökséghálózat tagjaként azonban tudjuk, hogy felelősséget kell vállalnunk a különböző társadalmi kérdések megoldásában – ennek egyik leghatékonyabb módját pedig abban látjuk, ha aktívan közreműködünk a konstruktív párbeszéd elindításában. Ezt a célt fogalmaztuk meg idén is, és ennek jegyében alkottuk meg azt a két különleges plakátot, amelyeket a 17. ARC kiállításon láthat a nagyközönség.”

Amnesty_plakat_1_fazis

Az Amnesty International részére készített lentikuláris kialakítású (más-más perspektívából más-más képet megjelenítő) plakát a szólásszabadság ellentmondásos megítélését és az ehhez kapcsolódó civil magatartást formálja társadalmi párbeszéd alapjává. A billboard sajátos kialakításának köszönhetően minden nézőpontból mást mutat, dilemma elé állítva a látogatót. Egyúttal az is a célja, hogy éreztesse, a döntéshozatalhoz elengedhetetlen a mindenkiben ott rejlő „aktivista”. A látogatók a sajtószabadság kérdésében az installáció képének megosztásával foglalhatnak állást.

Amnesty_plakat_2_fazis

Alkotók:

Megbízó: Amnesty International

Ogilvy/Geometry:

 • Thurzó Levente, Head of Art
 • Tardy Tímea, Art Director
 • Bagladi Gábor, Copywriter
 • Miksó Anett, Account Director
 • Kósa Tímea, Senior Account Executive
 • Ostoróczky Boglárka, Account Executive
 • Neményi Csaba, Production Manager

Present_Perfect_plakat

A Present Perfect Kommunikációs Készségfejlesztő Egyesület részére készített plakát az emberi személyiségfejlődésre koncentrál, és azt a kérdést fogalmazza meg: alkalmas-e a mai iskolarendszer arra, hogy a gyerekek kommunikációs- és előadói készségei fejlődjenek? A hiányos és első ránézésre összefüggéstelen kreatív jól kifejezi azt az érzést, amikor egy jó ötlet, egy értékes gondolat feledésbe merül mindössze azért, mert a kisgyerek képtelen átadni a mondanivalóját. Vizuális világát tekintve az általános iskolai oktatásra reflektál, amely azért is kulcsfontosságú időszak, mert a gyerekek ekkor sajátítják el az önkifejezés alapjait.

Alkotók:

Megbízó: Present Perfect Kommunikációs Készségfejlesztő Egyesület

Ogilvy/Geometry:

 • Bóna László, Senior Art Director
 • Kovács Dávid, Copywriter
 • Horváth Rita, Account Manager
 • Ruppl Tina, Account Executive
 • Neményi Csaba, Production Manager

(BrandTrend)