Kategória: Hír és Ügynökség.

Admin kategória: Hír.

A magyar ügynökség a lengyel Garden of Words által koordinált hálózatban dolgozik a márkán. A PR és a digitális kommunikációra vonatkozó megbízást az AmRest, a Starbucks közép-európai üzemeltetője adta a Garden of Words számára, a PS:PRovocative a magyar fogyasztókkal történő kommunikáció koordinálásáért felel.

A Starbucks a világ legnagyobb és legelismertebb kávézólánca. Lengyelországban, Csehországban és Magyarországon a márka a piacvezetők közé tartozik. Ezeken a piacokon a lengyel tőzsdén listázott AmRest végzi a Starbucks kávézók üzemeltetését a Starbucks Coffee International vállalattal közös cégben. Jelenleg a vállalkozás 94 kávézót üzemeltet 5 európai piacon: Lengyelországban, Csehországban, Magyarországon, Romániában és Bulgáriában, ezekből 10 található Magyarországon.

A kommunikációs tender egy stratégiai döntés eredménye volt, melynek értelmében a márka egységesíteni kívánta kommunikációját és PR-aktivitásait a régióban. Az AmRest olyan ügynökséget keresett, mely partnerhálózata segítségével össze tudja fogni a kommunikációt az összes piacon. A PS:PRovocative-ot a Garden of Words választotta ki a feladatra, több magyar PR-ügynökség közül. Az ügynökség feladata, hogy fenntartsa a Starbucks magyarországi sajtóirodáját, koordinálja a termék- és a vállalati kommunikációt, valamint a digitális kampányokat.

“A PS:PRovocative a Garden of Words közép-európai hálózatának képviselőjeként, a magyar fogyasztókról való tudásának és szakmai tapasztalatának megosztásával nagymértékben hozzájárul majd a Starbucks eredményes márkakommunikációjához a magyar piacon” – emelte ki Iwona Sarachman, az AmRest közép-európai PR-igazgatója.

“Nagyon izgatottak vagyunk, és megtisztelő számunkra, hogy a Garden of Words partnereként a Starbucksnak dolgozhatunk. Nagy felelősség a világ ötödik legelismertebb márkájának kommunikációját gondozni, ugyanakkor nagyszerű lehetőség, hogy megmutassuk tehetségünket” – nyilatkozta a megbízás kapcsán Petrányi-Széll Rita, a PS:PRovocative ügyvezetője, aki account directorként személyesen fogja gondozni a Starbucks kommunikációját.
(BrandTrend)