Kategória: Hír és Ügynökség.

Admin kategória: Hír.

A Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú bíróság, a Brand Avenue Kft.-nek adott igazat a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége ellen vállalkozói díj megfizetése iránt indított perben.

A jogerős ítélet kötelezi az MGYOSZ-t a 2011-ben elvégzett munka ellenértékének, valamint a kamatoknak és perköltségnek a megfizetésére.

A Brand Avenue Kft. Kommunikációs ügynökség reklámfilm-koncepciókat készített, leafletet, plakátot és weboldalt tervezett és angol nyelvű prezentációt készített az MGYOSZ számára. A teljesítést az MGYOSZ folyamatosan átvette, nem kifogásolta, de végül az elvégzett munka ellenértékét nem térítette meg.

A másodfokú ítélet „bíztatási kár” jogcímén ítélte meg a munkadíjat, amelynek összegét az első fokú bíróság által kirendelt szakértő állapította meg.

„A pert többek között azért is indítottuk, mert felháborított bennünket, hogy épp egy szakmai-érdekvédelmi szervezet, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége oldalán merül fel olyan magatartást, amellyel egy kisvállalkozásnak kárt okoz. Meggyőződésem, hogy egy érdekvédelmi szervezetnek mindenkoron példamutató módon kell eljárnia. Az elvégzett munka ellenértékének ki nem egyenlítése a magyar gazdaság szereplői számára nem egy pozitív üzenet”– nyilatkozta Hargitai Lilla, a Brand Avenue Kft. stratégiai igazgatója.
(BrandTrend)