Kategória: socialbranding.

A tavalyi évben újranyitott Pannónia Stúdió a Magyar Virtuózok és az Inspired Selection magyar zenész katalógus közreműködésével nemzetközi filmzeneszerző versenyt hirdet. A résztvevő zeneszerzőknek Mundruczó Kornél Jupiter Holdja című magyar filmjének hat perces részletére kell filmzenét komponálni.

A versenyre olyan szimfonikus zenekari pályaművekkel lehet nevezni, amelyek egyedi megoldásokkal ötvözik a szimfonikus zenei megszólalást és a modern elektronikus hangzásokat. A nevezési időszak november 30-ig tart. A zsűri december 8-ig választja ki a tíz döntőst, akik között közönségszavazás indul. Az első három helyezettet és a közönség díjast december 15-én hirdetik ki. A közönségdíjast szavazással választják ki a tíz döntős pályamű közül. A műveket a Pannónia Stúdió Facebook oldalára töltik majd fel, itt szavazhat a közönség december 8-tól.

A zsűriben helyet foglal Del Spiva Hollywoody music editor, Balázs Ádám, az Oscar-díjas Mindenki és az Arany Medve-díjas Testről és Lélekről zeneszerzője, Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, valamint Nemes Jeles László, az Oscar-díjas Saul fia rendezője is.

A verseny ötletadója és szakmai vezetője Sebestyén Áron Artisjus-díjas zeneszerző elmondta: “A verseny az első közös projekt a Pannóniában működő cégekkel, amivel szeretnénk kapcsolatot teremteni a magyar és nemzetközi zenei- és filmes szakma között. A nemzetközi zsűri többszörösen díjazott rendezőkből és zeneszerzőkből áll, így lehetőséget adhatunk a magyar zeneszerzőknek is bemutatkozni a nemzetközi filmes szakmában.”

A verseny az első lépés a közös úton, amit terveink szerint később workshopok, különleges stúdió koncertek és egyéb szakmai események követnek majd. Úgy gondolom, hogy a minőségi szemlélet az itt működő cégek között a kulcs, hogy a filmes- és zenei utómunka területén nemzetközi szintre lépjünk. A Pannónia olyan szakmai bázist nyújt, ami egyedülálló az országban.” – tette hozzá Csapó Ádám, a Pannónia Stúdió kreatív vezetője.

A verseny elindulásával egyidőben a Pannónia Stúdió cégei közös weboldallal mutatkoznak be. A házban lévő film- és hang utómunkálatok mellett filmzene felvételi szolgáltatásokat kínálnak a nemzetközi szakmának. A stúdióban működő cégek, a Gaston Stúdió, a Pannonia Sound Studios, a Post Office Films, az Inspired Scoring Orchestra, a Sound Tailors zeneszerző műhely, a Stúdió Spájz, a Melon Fx és a Clapper’s Creative szolgáltatásai közösen lefedik a filmgyártáshoz kapcsolódó utómunka folyamatokat, tehát jelenleg akár házon belül eltudják készíteni egy film teljes utómunkálatait.
(BrandTrend)

Source: Brandtrend

Source: New feed