Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Íme 10 érdekesség, amit biztosan nem tudtál a Rubik-kockáról:

  1. Bár Rubik Ernő 1975-ben találta fel a híres kockát, annak szabadalmát 1977. december 31-én kapta meg, így hivatalosan csak a 78-as évet kezdhette meg feltalálóként a magyar játéktervező.
  2. Az ikonikussá vált játék eredeti neve Bűvös kocka volt, melyet csak évekkel később 1980-ban változtatott Rubik-kockára szülőatyja.
  3. A logikai játék bizony sokak számára okozhat fejtörést, ami nem véletlen, hiszen oldalainak elforgatásával szinte kimondhatatlan számú, 43.252.003.274.489.856.000 különböző helyzetbe hozható a kocka.
  4. Rubik Ernő eredetileg nem játék céljára fejlesztette ki találmányát, csupán egyetemi tanítványainak kívánta bemutatni vele a testek térbeli mozgását.
  5. A Rubik-kocka az évek alatt az egész világot meghódította, eddig több mint 350 millió darabot adtak el belőle.
  6. A Rubik-kocka kirakására már robotot is kifejlesztettek. A CUBESTORMER 3 névre hallgató robot mindössze 3.253 másodperc alatt képes kirakni a kockát.
  7. Ehhez nagyon közel áll Feliks Zemdegs 4.22-es ideje, amellyel az ausztrál férfi a mai napig tartja a világrekordot.
  8. Az egyik legnépszerűbb magyar zenekar, a Halott Pénz énekese, Járai Márk szintén a profi kockások táborát erősíti és korábban a magyar válogatott tagja is volt.
  9. Donnie Darko, A gépész, Armageddon vagy a Boldogság nyomában csak néhány film azok közül, amelyben feltűnik a magyar kuriózumnak tartott játék.
  10. Az első Red Bull Rubik-kocka Világbajnokság döntőjét idén szeptember 22-én Bostonban rendezik, ahova a május 27-i hazai bajnokságról győztesen kikerülő férfi és női játékos repülhet tovább.

(BrandTrend)