Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

Két korábbi válogatott játékos, Illés Béla és Halmai Gábor fémjelezte Halmill Kft. többségi tulajdont szerzett a Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságban.

A klub honlapjának pénteki beszámolója szerint Szombathely önkormányzata múlt csütörtökön tartott rendkívüli közgyűlésén 11 igen és 9 nem voks mellett szavazta meg a tulajdonosi szerkezet váltásáról szóló előterjesztést.

Eddig az önkormányzat volt a többségi tulajdonos 51 százalékkal, a Halmill Kft. 44, a Haladás Marketing Kft. pedig 5 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett. Az Illés és Halmai vezette Halmill Kft. úgy lett a csapat többségi tulajdonosa, hogy a klub 20 milliós törzstőkéjében lévő részét 46 millió forintra emelte, miközben a város nem emelt.

Illés elmondta, cégük 75,02, Szombathely önkormányzata 16,45, míg a Haladás Marketing Kft 8,53 százalékban lett tulajdonos az új felállás szerint, azt viszont egyelőre korainak tartotta megmondani, mennyi lesz a klub éves költségvetése, amely jelenleg 450 millió forinttal az egyik legkisebb az OTP Bank Ligában.
(MTI – BrandTrend)