Kategória: Képes hír és Reklámpiac.

Admin kategória: Képes hír.

A Pécsi Állatkert az ország egyik kedvelt szabadidős helyszíne, amely a tavalyi évben több, mint 150 ezer látogatót fogadott. Az intézmény évről évre bővíti szolgáltatásait. 2019-ben elérte legnagyobb szakmai sikerét is, amikor az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének teljes jogú tagságát is kiérdemelte.

A több, mint 300 faj, közel 1500 egyedének otthont adó állatkert és akvárium-terrárium fejlesztéseinek szinte teljes leállítására kényszerült, a közel két és fél hónapos zárva tartás következtében pedig több, mint 28.000 látogatótól és több tízmillió forintnyi bevételtől esett el.

Pécsi_Állatkert_Tőkeportál_Sajtóközlemény_Kép2_2020605

Az intézmény több éve készül egy nagyon kedvelt faj, a vörös panda, más néven vörös macskamedve tartására. Ezt a különleges, állatkertek közt koordináltan tartott, veszélyeztetett fajt kizárólag olyan intézmény fogadhatja, amely az EAZA teljesjogú tagja. A korábbi szakmai sikereket követően a faj koordinátora engedélyezte, hogy az európai szinten is kis egyedszámú szaporulatból két nőstény példány a Pécsi Állatkertben találjon új otthonra. A sikeres tartást, tapasztalatszerzést és későbbi fejlesztések révén akár további hím egyed fogadására, így a faj szaporítására is lehetőség nyílhat, ami nagy örömet okozna az Állatkert rajongóinak is.

A vörös panda tartásához az állatkert egy teljesen új, a faj és a látogatók szempontjából is megfelelő kifutót szeretne megépíteni, ez azonban nettó 2.000.000 forintos ráfordítást igényel.

A befektetés-célú közösségi finanszírozási platformként induló Tőkeportál a koronavírus-járvány negatív hatásainak enyhítése érdekében lehetővé teszi nonprofit szervezetek, egyesületek számára is támogatás-célú kampányok indítását. A cél, hogy 60 nap alatt 2.000.000 forint összegyűjtésével megépülhessen a Pécsi Állatkert új kifutója.

A kampányt magánszemélyek és vállalkozások is támogathatják a https://tokeportal.hu/pecszoo oldalon.