Kategória: Képes hír és Reklámpiac.

Admin kategória: Képes hír.

Egy valódi amerikai hős gördül be csikorogva a boltokba: március 1-jétől kapható a LEGO Creator Expert Ford Mustang. A Forddal közösen kifejlesztett új Creator Expert Ford Mustang egy 1967-es ferdehátú modell alapján készült. A nosztalgikus izomautó 1470 darabból áll, a modell részét képezi a motor, a sötétkék karosszéria, a fehér versenycsíkok, a motorháztetőn található szellőzőrács, a hűtőrácsra nyomtatott Mustang logó, a GT logók éppúgy, mint a széles gumiabroncsokkal ellátott ötküllős keréktárcsák.

10265_LEGO_Creator_Expert_Ford_Mustang_oldalrol

A 10 cm magas, 34 cm hosszú és 14 cm széles autó az opcionálisan felhasználható kiegészítőknek köszönhetően lehetőséget nyújt az építőjének, hogy saját ízlése szerint szabja testre ezt az igazi amerikai ikont, amin persze azonnal felismerhető a vágtázó lovat formáló Mustang logó. A kiegészítők közé tartozik a kompresszor, a hátsó légterelő, a hatalmas kipufogócsövek, az elülső légterelő és a nitró-tartály, hiszen ezekből áll egy autentikus izomautó.

10265_LEGO_Creator_Expert_Ford_Mustang_1

Jamie Berard, a LEGO Creator Expert vezető tervezője elmondta: „A Ford Mustang a történelem egyik legikonikusabb, legszimbolikusabb autója – felemelő érzés, hogy a rajongók kedvenc izomautóját kockaformában, ennyire testre szabhatóan kelthettük életre.  Alig várjuk, hogy láthassuk a LEGO és Ford Mustang rajongók saját alkotásait!”

„Kevés olyan autó van az utakon, amely olyan könnyen felismerhető mint a Ford Mustang, és izgalmas, ahogy az ikonikus autó dizájnja és öröksége átjön a LEGO szettből” – nyilatkozta Jim Owens, a Mustang marketing menedzsere.

10265_LEGO_Creator_Expert_Ford_Mustang_szembol

A hiteles replika lehetővé teszi azt is, hogy apró elemeket tegyenek a csomagtartóba, vagy felemeljék a motorháztetőt, ahol megtalálják a részletesen kidolgozott 390 V8 motorblokkot, akkumulátort, tömlőket és légszűrőt. Az autó hátsó tengelye emelhető, így extra betekintést is enged. Az ajtók nyithatóak, és a tetőpanel is eltávolítható, hogy hozzáférhessünk a részletes belső térhez, klasszikus ülésekkel, rádióval, működő kormánnyal és középkonzolon található sebességváltóval.
(BrandTrend)