Kategória: Hír és Reklámpiac.

Admin kategória: Hír.

A Blue Monday-t, azaz a szomorú hétfőt hosszú idő óta az év legszomorúbb napjaként tartják számon. Ezt a napot azonban nemcsak találomra választották ki, hanem vizsgálatokkal is alátámasztották. Egy angol pszichológus, Cliff Arnall ugyanis egy hatváltozós matematikai képlettel határozta meg, hogy melyik az a nap az év során, amikor a legkevésbé érezzük jól magunkat. A képletben Arnall olyan tényezőket vett figyelembe, mint az időjárás; az általános motivációs szint; a karácsony óta eltelt idő; az újévi fogadalmak, amelyet sokan január végén már nem tartanak; a fizetések és adósságok aránya, amely karácsony után talán még inkább szembetűnő, valamint a cselekvésre való igény.

Bár a fenti mérőszámok szubjektívak, az azonban biztos, hogy január végére sokan kevésbé érzik jól magukat a bőrükben, hiszen tél közepe van, még mindig hamar sötét lesz esténként, és a hosszabb karácsonyi szünet után sokaknak hiányzik a pihenés. Mindez persze nem jelenti azt, hogy kötelező szomorúnak lennünk, hiszen akkor is lehet jókedvünk, ha a körülmények egyáltalán nem ideálisak hozzá.

Az ÁRKÁD Budapest éppen ezért egy különleges akcióval várta a látogatóit. A bevásárlóközpontban január 21-én kihelyeztek egy Mosoly Masinát, amely egy teljes héten keresztül várta a látogatókat. A Mosoly Masina megmérte a bátor vállalkozók mosolyát, és a jókedvért cserébe valamilyen ajándék vagy kedvezménykupon jár. A meglepetés pedig annál nagyobb lesz, minél szélesebb a mosoly.
(BrandTrend)