Kategória: Képes hír és Reklámpiac.

Admin kategória: Képes hír.

Gondoskodj most a jövődről, hogy 30 évvel később ne csak live streamen követhesd a kedvenceidet! – Ezzel az üzenettel indít közel két hónapos kampányt a Groupama Biztosító a magyar rockzene fiatal sikercsapatával, az Ivan & The Parazollal. Az együttműködésbe „beleőszült” a csapat, de vállalták a feladatot, mert hisznek a kampány céljában.

A klasszikus rockzenét a kortárs trendekkel vegyítő, dinamikus, szabad stílusú zenekar első alkalommal kötelezte el magát egy pénzügyi fókuszú, edukatív kampányban. Az idén 30 éves, „Y generációs” Groupama felkérte a harmincas éveikben járó zenekari tagokat, hogy irányítsák a fiatal generációk figyelmét a nyugdíjas éveikre való tudatosabb felkészülésre. Az együttműködés keretében a csapat belement abba is, hogy idősebb arcát is megmutassa: a kreatívokon 30 évvel későbbi arcvonásaikkal jelennek meg, ezzel pedig sokkal figyelemfelkeltőbb módon tudják átadni a megfogalmazott fontos üzeneteket. Az együttes tagjai egy videóban eljátszanak azzal a gondolattal is, hogy ők hol tartanak majd 30 év múlva, milyen lesz a közönségük akkor, ami szintén gondolatébresztő lehet mások számára is.

A kampány az együttes közösségi média oldalain (Facebook, Instagram) zajlik, illetve megjelenik a koncertjegy értékesítéssel kapcsolatos felületeken is. A Groupama szintén változatos képi és videó tartalmakat oszt meg saját YouTube csatornáján és Facebook oldalán, utóbbin egy játékot is hirdet, melyen koncertjegyeket lehet nyerni a banda májusi lemezbemutató koncertjére, ehhez a játékosoknak 30 évvel későbbi önmagukat kell elképzelniük és ezt kommentben megírniuk. A kampány landing oldala: www.groupamaelet.hu.

A kampány része a Groupama Biztosító őszi integrált kommunikációs aktivitásának, mely keretében a nyugdíjcélú öngondoskodás fontosságára hívják fel a figyelmet ATL kampány, valamint PR eszközök segítségével.

ivan_x_groupama_pr_cikk_600x400px_01

A kampány létjogosultságát a biztosító nemrég elkészült reprezentatív kutatásának eredményei is alátámasztják. Kiderült ugyanis, hogy a „18-29 év közötti korosztálynak mindössze 8 százaléka tett eddig valamilyen konkrét időskori megtakarítási lépést, miközben 22 százalékukat komolyan foglalkoztatja a probléma, illetve további 36 százalékuk is örömmel tenne valamit annak érdekében, hogy nyugdíjas éveiben kevesebb anyagi gondja legyen. Mi saját megtakarításaik elindítására szeretnénk biztatni őket, ennek érdekében indítottuk élményalapú kampányunkat” – számolt be a fiatal generáció elérésének indítékairól, megvalósításáról Bíró Szilvia, a Groupama Biztosító kommunikációs és PR főosztályvezetője.

Alkotók listája:

Megbízói oldal:

Megbízó: Groupama Biztosító Zrt.
Kommunikációs és PR főosztályvezető: Bíró Szilvia
Kommunikációs osztályvezető: Baranyi László
Online kommunikációs menedzser: Hanka Nóra

PR kommunikációért felelős menedzser: Hirmann-né Czakói Andrea

Ügynökségek:

Digitális ügynökség: Greenroom
Kreatívigazgató: Vida Gusztáv
Art director: Szalay Sándor
Grafikus: Dobozi Tibor, Mészáros Fanny
Szövegíró: Farkas Dávid, Kováts Gergő
Account: Tóth Laura
PR ügynökség: Café PR
Ügyfélkapcsolati igazgató: Szigeti Györgyi, Nagy Tamás
Junior menedzser: Horváth-Bors Bettina
(BrandTrend)