Kategória: Képes hír és Reklámpiac.

Admin kategória: Képes hír.

Az édesanyák napját világszerte megünneplik, nálunk például minden május első vasárnapján köszöntjük a számunkra legkedvesebb anyákat, nagymamákat és dédnagymamákat. Az ünnep apropóján a Nu Skin összeszedte azokat a szépségápolási praktikákat, amiket női felmenőink alkalmaztak a régi időkben, és amiket mi a modern szépségápolási eszközöknek és anyagoknak köszönhetően már csak hírből ismerhetünk.

nuskin_anya_lanya

Diófalevél

Nagyanyáink korában a diófaleveleket szinte vétek volt összegereblyézni és kidobni: ez a nemes összetevő volt ugyanis a hajápolás és -színezés elsődleges korabeli sztárja. A friss levélből teát főztek és azzal ápolták, árnyalták a hajkoronájukat, hogy mindig fényes, puha és a lehető legtökéletesebb legyen.

Gyufa és szén

A modern és kompakt sminktermékek előtt a nők széndarabkával, vagy a használt gyufák fejével kontúrozták és festették a szemöldöküket, hogy kiemeljék a szemeiket, és elbűvöljenek mindenkit a pillantásukkal. A bátrabbak még a szemhéjukat is árnyalták vele, ami szó szerint tette „füstössé” a szemeiket.

Piros krepp-papír

Rúzs helyett elterjedt technika volt még a piros színű krepp-papír hideg vízbe áztatása, majd a két ajak közé helyezése is. A papírból ugyanis víz hatására kioldódott a színezőanyag és kellemesen vörös árnyalatúra festette a női ajkakat.

Margarin és zsír

Talán nem meglepő, de sokszor a bőrápolást és a hidratálást nem gondosan válogatott összetevőkből készült készítményekkel, hanem a konyhában fellelhető, elsősorban étkezéshez, főzéshez használatos margarinnal és zsírral végezték el őseink.
(BrandTrend)