Kategória: Hír és Reklámpiac.

Admin kategória: Hír.

A Philips Lighting, a világ egyik vezető világítástechnikai vállalata, a mai napon bejelentette névváltoztatási szándékát Philips Lighting-ról Signify-ra. Az új cégnév választása abból ered, hogy a fény napjainkban intelligens kommunikációs eszközzé vált, ami összeköt és tartalmat hordoz.

A társaság, a Royal Philips vállalattal kötött licensz megállapodása alapján továbbra is használni fogja a Philips márkanevet.

“Nagy örömmel tölt el minket, hogy bejelenthetjük cégünk új nevét, ami egy további mérföldkő vállalatunk átalakításának irányába” – nyilatkozta Eric Rondolat, a Philips Lighting vezérigazgatója. “Új nevünk egyértelműen tükrözi stratégiai célkitűzéseinket és kiváló lehetőség arra, hogy egy megújult vállalati arculatot mutassunk be, amely sajátunk és tovább erősíti a 32 000 főből álló munkavállalói közösségünket. Ugyanakkor továbbra is büszkén használjuk a Philips márkanevet termékeinken.”

A Philips Lighting gyökerei 125 évre nyúlnak vissza, amikor Frederik és Gerard Philips 1891-ben, a holland Eindhoven városában megalapította a céget. Történelme során a vállalat számos világítástechnikai fejlesztéssel az iparág élén járt. Napjainkban a társaság a világ egyik vezetője a hagyományos, LED és alkalmazás-vezérelt világítástechnikai megoldásoknak és a világ egyik legnagyobb internet alapú világítási hálózatával rendelkezik.

Az új név megfelel a Royal Philips céggel megkötött licencszerződés követelményeinek, amely a társaság nevének 18 hónapon belüli módosítását írja elő abban az esetben, ha a Royal Philips többé már nem többségi tulajdonos.

A Philips Lighting N.V. tőzsdén jegyzett neve nem változik (Euronext: LIGHT).
(BrandTrend)