Kategória: Képes hír és Reklámpiac.

Admin kategória: Képes hír.

Budapest tavalyi meghódítása után idén nyáron vidéki településekre is elindul a JazzMobil. A két oldalról nyitott kisbusz belsejét úgy alakították ki, hogy négy zenész és hangszereik kényelmesen elférjenek benne, ugyanakkor az utcai járókelők jól láthassák és hallhassák őket. Az utazó zenekar menet közben élőben játszik kifejezetten minőségi, ugyanakkor laza, könnyed és szórakoztató jazz muzsikát, így az is belehallgathat, aki éppen arra sétál, amerre a jármű közlekedik. A JazzMobil idei főtámogatója az MVM Partner Zrt, valamint az Nemzeti Kulturális Alap is hozzájárult a produkció létrejöttéhez.

JazzMobil_1k

A JazzMobil augusztus 17-én a kaposvári Kaposfestre, augusztus 25-én pedig a szegedi SZIN-re érkezik meg. A JazzMobil folyamatos mozgásban lesz, de a városok forgalmasabb pontjain, illetve a fesztiválok bejáratánál egyszer megáll, hogy az érdeklődők teljes egészében is meghallgathassák a koncertprogramot. A JazzMobil idén nyáron kétszer még Budapesten is felbukkan: az augusztus 20-i nemzeti ünnepen, valamint szeptember 2-án a Food Truck Show programjában szerepelnek az ingyenes koncertek.

JazzMobil_4k

A JazzMobil alapötlete Milánóból származik. A szervezők két éve az olasz városban sétálva véletlenül futottak bele egy utazó zenekarba, és arra gondoltak, hogy jó lenne az elképzelést Budapesten is meghonosítani. Az eredeti koncepciót némileg átalakították, és a buszra kifejezetten minőségi, ugyanakkor laza, könnyed és szórakoztató jazz muzsikát játszó, profi zenészeket verbuváltak. Budapesten 2016-ban négy nyári hétvégén járta a várost a zenélő kisbusz, hogy ingyenes koncertekkel közelebb vigye a hallgatósághoz az igényes zenét.
(BrandTrend)