Kategória: Hír és Reklámpiac.

Admin kategória: Hír.

A Converse legújabb natív kampánya során az egyik legnépszerűbb magyar YouTube csatornán futó websorozatban tűnik fel a márka, egy fotópályázattal aktivizálva a fiatalokat. A számszerűsíthető bolti eladásokat produkáló kampány ötlete és kivitelezése a HPS nevéhez fűződik, melyben együttműködő partnere, a Középsuli kizárólagos értékesítője, a hdOpen volt.

A Z-generáció elérése napjainkban az egyik legnagyobb kihívása a márkáknak, ugyanis a fiatalok egyre inkább elutasítják a direkt reklámokat, tudatosan kerülik azokat. „A tavaszi kampánnyal szerettük volna autentikus módon, natív környezetben megszólítani a márka fiatal célcsoportját, mindezt úgy, hogy a bolti eladásokra is közvetlen hatással legyen” – mondta Kalovits Gábor, a Converse country managere.

A kampány egyik pillérét a népszerű hazai, tiniknek szóló, webes szappanopera, a Középsuli három epizódon keresztül húzódó cselekménye adta, melynek során központi szálként szerepel a márkaüzenet különféle élethelyzetekben.

Ezzel párhuzamosan elindult egy Instagram pályázat is, ahol a márka filozófiájának megfelelően a szabadság életérzés volt fókuszban. A „Nekem a szabadság” névre hallgató pályázatot az online médiatámogatáson felül, a sorozat weboldalán és a szereplők közösségi média felületein népszerűsítették, melynek eredményeképp több mint ezer feltöltés érkezett. A szavazással kiválasztott top 50 versenyző képei közül a Converse képviselői mellett, a sorozat legnépszerűbb karakterei is kiválaszthatták kedvenceiket.

A kampány lezárása egy hivatalos díjátadóval egybekötött közönségtalálkozóban csúcsosodott ki az Árkád Converse üzletében, ahol a rengeteg rajongó és pályázó közül a top 10 díjazott személyesen vehette át nagy értékű vásárlási utalványaikat.

„A digitális aktiváció nem csupán azért volt érdekes számunkra, mert egy igazán hatékony natív kampányt sikerült létrehoznunk, hanem azért is, mert a közönségtalálkozó napján az aktivációhoz köthetően több, mint 100 cipő eladásával sikerült bizonyítanunk, hogy egy online kampánynak direkt hatása van az offline értékesítésre” – mondta Probáld Attila, a HPS digitális üzletágának vezetője.

Huber Kornél, a hdOpen ügyvezetője elmondása szerint bebizonyosodott, hogy a natív hirdetés ezen formája tökéletes választás lehet a fiatal célcsoportot célozva, hisz a reklámszagú termékelhelyezés helyett egy valóban hiteles csatornán történik a számukra releváns tartalom átadása.
(BrandTrend)