Kategória: Képes hír és Reklámpiac.

Admin kategória: Képes hír.

A Magyar Lapkiadók Egyesülete – a Google ebben a hónapban bemutatott új telefonjának marketingkampányával kapcsolatosan – arra a trendre hívja fel a hirdetők figyelmét, hogy a digitális termékek médiamixéből most sem hiányzik a print, hiszen az elérés maximalizálása érdekében mindig érdemes túllépni a „digitális elérés” keretein, és integrált médiacsatornák segítségével megszólítani a fogyasztókat.

A Google első okostelefonjának bevezető-marketingkampányát igazán grandiózusra tervezte: a kreatív anyagokat készítő Droga5 kreatívügynökségnek azt a megbízást adta, hogy a konkurens Samsung és iPhone újdonságait maga mögé sorolva, a következő nagy áttörésként mutassa be a telefont.

google-pixel-blue

Bár a termék még csak a nagyobb piacokon kapható (Amerikai Egyesült Államok, Nagy Britannia, India és Németország), a Google így sem bízta a véletlenre a médiajelenlétet – hatalmas hírveréssel és médiaköltésekkel indították útjára a kampányt. A kampány célkitűzéseként meghatározott koncepció, mely szerint a Google telefonja a következő nagy szenzáció, a médiastratégiában is tetten érhető – a digitális hirdetések és a 60 másodperces tévéreklámok mellett Nagy-Britanniában például 4 oldalas, dupla borítós hirdetéseket is elhelyeztek a Metro című napilapban, de számos más exkluzív és nagy elérésű médiumban is hirdettek az érintett országokban.

Bár a dupla borítós megjelenés nyilvánvalóan exkluzív médiamegoldás, a Google kreatívanyagainak letisztultsága és figyelemfelkeltő jellege átgondolt, a printhirdetésekben is jártas kreatívcsapatról árulkodik.
(BrandTrend)