Kategória: Képes hír és Reklámpiac.

Admin kategória: Képes hír.

A Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatói által indított „Életrevalók” kampány célja, hogy elérjék azokat a diákokat, akik nem nyertek felvételt az ún. normál felvételi eljárásban megjelölt helyekre. Bemutatni, hogy a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatói valóban életrevalók és a munkaerőpiacon hasznosítható tudást kapnak.

A rövid videó üzenetekben az egyetem különböző képzésein tanuló diákok emelnek ki egy-egy gondolatot arról, hogy szerintük miért jó METU-s diáknak lenni, illetve mit tanácsolnak a most felvételizőknek. Van, akinek az önmegvalósítás lehetősége a legfontosabb, van, aki arról beszél, hogy mindig talál valakit, ha segítségre van szüksége, van, aki egyszerűen csak biztatja a pótfelvételizőket és van, aki a különböző kultúrákkal való találkozás lehetőségéről beszélt.

eletre valok_2

A kampányanyagokat az egyetem hallgatói készítették, beleértve a kreatív koncepció megalkotását, a tervezést és a megvalósítást. A METU különböző képzésein tanuló diákok valódi ügynökségi segítséggel „diákügynökséget” alapítottak. A kommunikáció és médiatudomány, kereskedelem és marketing, televíziós műsorkészítő, elektronikus ábrázolás, mozgóképkultúra és médiaismeret szakos hallgatók így egy éles projekten dolgozva ismerhették meg az ügynökségi működés gyakorlatát.

A diákok szabad kezet kaptak a munka során. A projekt elején két alkalommal találkoztak a munkájukat segítő ügynökséggel, ahol a brief értelmezését követően meghatározták, hogy kinek mi a szerepe a kampányban. Ezt követően jöttek az ötletek, amiket rangsoroltak és megszülettek az első grafikai vázlatok is.

A digitális kampány központi elemét adó videó üzenetek mellett eDM kampány, AdWords és egyéb online hirdetések, Facebook, YouTube, Instagram és Snapchat kommunikáció jelennek meg a kampányban.
(BrandTrend)