Kategória: Képes hír és Reklámpiac.

Admin kategória: Képes hír.

A vásárlók személyes, buzdító üzeneteit tartalmazó szalagokkal, valamint a kisorsolt szurkolókat mintázó kabalababákkal is támogatja a COOP Gazdasági Csoport az olimpiára készülő sportolóinkat – hangzott el kedden, Budapesten. A MOB székházában megtartott sajtóeseményen a magyar kereskedelmi lánc vezetői megerősítették: a COOP újabb négy évre szóló támogatási szerződést ír alá a Magyar Olimpiai Bizottsággal.

Csepeli Lajos, a CO-OP Hungary Zrt. Igazgatóságának elnöke beszédében emlékeztetett arra, hogy a COOP Gazdasági Csoport már két évtizede, az atlantai olimpia óta tevékenyen támogatja a MOB munkáját és ezen keresztül hazánk legkiválóbb sportolóit. A kereskedelmi csoport motivációja egyértelmű: „száz százalékig magyar tulajdonban lévő cégként mindig is a hazai sikerekért dolgoztunk” – világított rá Csepeli Lajos. A COOP regionális beágyazottságához, helyi jelenlétéhez, tevékenységéhez lokális társadalmi szerepvállalás is társul. Akár a helyi sportrendezvényekről, a Coop Rallyról, akár a 2010-es árvíz és a vörösiszap-katasztrófa óta létező Coop Segély Alapítvány munkájáról van szó, látható, hogy „a COOP ott van a vidék életében” – fogalmazott Csepeli Lajos.

A COOP immár negyedik alkalommal indítja útjára olimpiai szurkolói mozgalmát, idén „Küldjünk egy nagy hajrát Rióba” címmel. Ennek keretében az ország 1700 településén, közel 2700 COOP üzletben helyeznek ki „Hajrá-szalagokat”, amelyekre a vásárlók személyes, buzdító üzeneteket írhatnak – mondta el az eseményen Tóth Géza. A CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója hozzátette: a szurkolók szeretetének üzeneteit tartalmazó, összesen több kilométernyi szalagot az olimpiai csapat búcsúztatásán adják át a sportolóknak.

„Nem csupán arról van szó, hogy a szurkolói üzeneteket visszük el a sportolókhoz. A sportolókat is elvisszük a vásárlókhoz” – utalt a vezérigazgató az olimpiai mozgalmat népszerűsítő COOP-programokra, amelyek az egyes üzleteknél valósulnak meg, és változatos programokkal társulnak.

Tóth Géza beszámolt arról is, hogy a COOP szurkolói mozgalma mellett zajló „Kabalacsapat” kampány arcai az immár hatodik olimpiájára készülő Kammerer Zoltán, valamint Jakabos Zsuzsanna lesznek. A sportolók a kampány keretében magukkal vihetik a COOP kabalacsapatot is, amelyeket olyan valódi, hús-vér szurkolókról mintáznak, akik az üzletlánc weboldalán regisztrálnak, és akiket sorsoláson kiválasztanak. A babák az összes magyar szurkoló támogatását képviselik, és ezzel adnak majd erőt a sportolóknak Rióban, a versenyek idején.

coop

Az eseményen megköszönte a COOP segítségét Borkai Zsolt. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke hangsúlyozta: a COOP két évtizedes támogatása során összehozta a magyar szurkolókat a versenyzőkkel, így sportolóink tudják, hogy a magyar emberek ott állnak mögöttük. Az olimpiai felkészülésről szólva Borkai kijelentette: mindeddig 123 sportoló szerzett olimpiai kvótát, számuk napról napra bővül. „Biztos vagyok benne, hogy a kvótát szerzett versenyzők száma 140 felett lesz” – tette hozzá.

Kemény Dénes is köszönetet mondott a COOP-nak, a férfi vízilabda válogatottnak nyújtott folyamatos támogatásáért. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, – aki egyben a Coop Segély Alapítvány Kuratóriumának elnöke is – személyes emlékként felidézte azt a közös segítségnyújtást, amelyet a COOP-pal a rászoruló, bajba jutott emberekért tett. Kemény Dénes egyben kijelentette: a COOP akkor kezdte meg az olimpiai csapat támogatását, amikor útjára indult az a férfi vízilabda csapat, amely később három aranyéremmel hálálta meg a magyar szurkolók szeretetét.
(BrandTrend)