Kategória: Képes hír és Reklámpiac.

Admin kategória: Képes hír.

A titkos ügynök 1962-ben rendelt először vodka-martinit a filmvásznon és választása hamarosan fogalommá vált. A koktéltörténelem leghíresebb italát a 24., SPECTRE című epizódban a lengyel Belvedere vodkából készítik, a premier beharangozására a márka Stephanie Sigmannel, az új Bond film Estrellájával forgatott reklámfilmet. A jelenetek azt mutatják be, a koktél elkészítése nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk.

Belvedere_Vodka_Stephanie Sigman visual #3_b

A vodka-martini klasszikus és elegáns, de egyúttal meglepően sokoldalú ital, amelynek számtalan verziója létezik. A gyönyörű mexikói színésznővel forgatott Belvedere reklámfilm éppen ezért a koktél elkészítésének legapróbb mozzanataira fókuszál. A jelenet természetesen a Bond-féle magabiztos rendeléssel indul, majd látványos láncreakciók sora következik és a tökéletes vodka-martini rendhagyó módon, emberi kéz közreműködése nélkül készül el.

Stephanie Sigman, aki a SPECTRE nyitójelenetében Estrellát alakítja, a forgatáson maga is felfedezte a koktél sokoldalúságát. „Ez a szerep lehetővé tette, hogy felfedezőútra induljak és megtaláljam a hozzám legközelebb álló vodka-martinit” – amelyről kiderült, hogy más, mint Bond kedvence. A színésznő is szárazon és citrommal frissítve szereti, de keverve és nem rázva. „A martini egy személyes élmény, az ízlésednek és hangulatnak megfelelően alakítható. A lehetőségek száma végtelen.” – tette még hozzá, mindenkit arra bíztatva, hogy ismerje meg a Belvedere vodka karakterességét, mélységét, és azokat a nüanszokat, ami meghatároz egy vodka-martinit.

A Belvedere és a SPECTRE készítői – az EON Productions, Metro-Goldvin-Mayer Studio és Sony Pictures – még tavaly decemberben jelentették be az együttműködést, ezt a partnerséget ünnepelték nemrég New Yorkban, a nemzetközi reklámkampány premierén. A nyugati félteke legmagasabb épületének felső szintjén, a Freedom Tower kilátójában bemutatták a Bondnak dedikált signature koktélokat is. Az italokat olyan sztárvendégek kóstolhatták először, mint az énekesnő Estelle, Martha Hunt Victoria’s Secret modell, Leigh Lezark DJ vagy Sean O’Pry férfi modell. A recepteket a rajongók is megismerhetik és elkészíthetik a Belvedere útmutatásával. Bond vodkája ráadásul két különleges, special edition palackban is elérhető lesz, amelyeken feltűnik a legendás ügynök fegyvere és a 007-es felirat.

Belvedere 007 SPECTRE limited edition bottle with Belvedere SPECTRE 007 martini

Tippek a Bond-féle magabiztos rendeléshez

  • A vodka-martini alapja a minőség. A Belvedere vodka a világ legtöbbet díjazott vodkája, karakterét a több száz éves lengyel tradícióknak és prémium alapanyagoknak köszönheti; a Dankowskie rozsfajtából és saját kútjuk kristálytiszta vizéből készül.
  • Attól függően, hogy mennyi vermouth-ot adnak a koktélhoz, a martini koktél lehet „wet” – ilyenkor az aromákban gazdag likőrborból több van benne és jobban érvényesül, vagy „dry” (6:1) – azaz száraz, de szintén komplex, esetleg „extra dry” – amikor épphogy megjelenik az italban a keserédes karakter.
  • Ha rázva kérjük, akkor az ital levegővel érintkezik, tisztább és hidegebb összhatást ad, mint a kevert változat, amely jobban megtartja a vodka selymes textúráját. Érdemes kipróbálni mindkettőt.
  • A sós, ízletes olívabogyó vagy a frissítő citrom twist a díszítésen túl újabb aromákat ad hozzá az italhoz. Az olíva karakterét a ’Belvedere SPECTRE 007 martini’ receptjében még jobban kihangsúlyozták, a vodkához és vermouth-hoz egy keveset hozzáadva az olíva sós levéből. (Receptek itt.)

(BrandTrend)