Kategória: Képes hír és Reklámpiac.

Admin kategória: Képes hír.

A vállalkozás egy könyvvel indult, de aztán sokkal több lett belőle. A Wonderland Projekt egy összművészeti kezdeményezés, amely az irodalom, a zene, a film, a képzőművészet és az iparművészet nyelvén igyekszik kibeszélni a gyerekkor és a felnőttkor közötti átmenetiséggel járó stresszt.

Manapság a könyvkiadásban dolgozó szakemberek is igazodnak az általános tendenciához: minimális aktivitást igénylő, lényegre törő üzenetekkel próbálnak kommunikálni célközönségükkel. A Wonderland Project kitalálói azonban tudatosan szembemennek ezzel a szemléletmóddal.

A kezdeményezés azon az ötleten alapszik, hogy összekapcsolja a regény fiktív világát a valósággal: egy sodró lendületű, felkavaró történet egy zenekarról, egy slágergyanús dal, egy nemzetközi fesztiválokon szereplő videoklip megfűszerezve egy kis street arttal, slam poetryvel és iparművészettel. Angyalosy Eszter könyvszerkesztő és Baranyai Ákos – azaz Dj Future az Irie Maffiából –fejéből pattant ki a gondolat, hogy megpróbálják menet közben megragadni a változást, az átmenetiséget. A gyerekkor és a felnőttkor közt húzódó senkiföldje, a generációk között húzódó űr: ez WONDERLAND.

Angyalosy_Baranyai_©SzokeDaniel

“Nem feltétlenül a könyvet akarjuk eladni. Arra törekedtünk, hogy az összművészeti projektünk minden egyes alkotása önállóan is értékelhető, élvezhető, szerethető legyen. Ha valaki felfigyel a klipre, a dalra, a graffitire, nem feltétlenül kell továbblépnie. Ugyanakkor, ha úgy érzi, megérintette az üzenet, miért ne akarna belőle még többet? Minden egyes alkotás csupán egy kirakósdarab, de csak az egész együtt adja ki a teljes képet. Vannak fontosabb és kevésbé lényeges kirakósdarabok az üzenet szempontjából. De csak az egész képet egyben látva születhet meg a valódi befogadói élmény” – fogalmazott Angyalosy Eszter, a regény egyik szerzője, aki a könyvben szereplő zenekar slágerének, a What Do You Really Wanna Say videoklipjének is egyik rendezője volt.

Hogy a kampány mennyire bizonyul hatékonynak, az még kérdés. Annyi azonban már most látható, hogy a projekthez köthető alkotások valóban értékelhetőek önmagukban. A videoklip ugyanis folyamatos sikereket ér el különböző kisebb-nagyobb nemzetközi filmfesztiválokon. Már tucatnyi Official Selectiont, és egy Best Music Video címet is bezsebelt, szeptemberben a Guam International Film Festival versenyprogramjában szerepel majd – a 32 országból benevezett több száz alkotás közül hatvanat választottak ki, a Wonderland videoklipje lesz az egyedüli magyar szereplő –, októberben pedig a Visioni Corte elnevezésű független rövidfilm-fesztiválon versenyez majd Olaszországban, ahol bejutott a legjobb nyolc videoklip közé.

A klip elkészítésében kiváló stáb és egészen különleges szereplőgárda működött közre. Többek közt Horváth Kristóf Színész Bob, népszerű slammer és színész, aki legutóbb például a Viktória – A Zürichi expressz című filmben volt látható; Pion István költő-slammer, aki mellékszereplőként feltűnt a Saul fiában is, Szlávy Eszter rúdtánc Európa- és világbajnok vagy Busa Pista, az ország elsőszámú MC-je, beatboxere.

A távolabbi tervek között szerepel még egy nagyobb dokumentumfilm, egy filmsorozat, illetve a Projekt megnyitása a közönség felé: szeretnénk őket is bevonni, lehetőséget teremteni a saját alkotásaik bemutatására bármilyen művészeti ágban.

wonderland_whatdoyou_poster

A könyvben szereplő együttes What Do You Really Wanna Say című slágerét a szintén Irie Maffiás Szekér Ádám Horváth Gergely Ambrussal és Baranyai Ákossal közösen keltette életre.

A „Wonderland üzenet” képzőművészeti feldolgozása street art formájában született meg Magyarország egyik legismertebb stenciltechnikával dolgozó graffitisének, GG-nek köszönhetően, és a Filatorigátnál látható.
(BrandTrend)