Kategória: Képes hír és Reklámpiac.

Admin kategória: Képes hír.

Nemzetközi gazdasági  lapokban és magyar kulturális intézményekben is üzengetnek egymásnak az autós márkák. A Land Rover például az Operában, Picasso tárlatán és a veterán autók kiállításán is nyíltan a német cégeket kóstolgatja. Kommunikációjában olyan üzeneteket rejt el, amelyek arról szólnak, hogy az angol márka a BMW és a Mercedes potenciális vevőire is hajt.

A Financial Times tegnapi száma arról ír, hogy Magyarországra jöhet az új Land Rover gyár. A cikkben üzentek a német gyártóknak is.

A Financial Times szerint a Jaguar Land Rover termelése gyors ütemben bővül az utóbbi években, elsőssorban a népszerű Range Rover modell kereslete miatt. A cég tavaly 460 ezer autót gyártott, és az idei cél az 500 ezres szám elérése. A Jaguar Land Rover azonban mindenekelőtt a három nagy német luxusmárkával, az Audival, a BMW-vel és a Mercedesszel kívánja felvenni a versenyt, márpedig e német cégek mindegyik évente csaknem 2 millió járművet ad el. Ahhoz, hogy a Jaguar Land Rover ezt a versenyt állni tudja, még több kapacitásra van szüksége, a közép- és kelet-európai térség pedig gyors ütemben válik globális autógyártó központtá. A Magyar Távirati Iroda összefoglalója szerint: a Finacial Times azt hangsúlyozza, hogy Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország egyaránt az Európai Unió tíz legnagyobb személyautó-gyártója között van. Igy ezek a régiók potenciális befektetői helyek lehetnek.

A Land Rover értékesítőinek egyébként jelenleg is zajlik egy gerillakampánya Magyarországon, amelyben a német márkákat kóstolgatja.

opera

Néhány napja a Blikk arról tudósított, hogy a fővárosi Operaház előtt parkolt napokon át az a 10 millió forint értékű autó, amellyel egy Picasso kiállítást reklámoztak. A katalán festő tárlata Balatonfüreden látható. Az akció szervezői a fővárosba érkező külföldi turisták figyelmét szerették volna felhívni a vidéki eseményre. Az autóra olyan motívumok kerültek, amelyeket mindenki ismerhet középiskolás tanulmányaiból. Egy-egy részlet pedig olyan grafikákról került az autóra, amelyek a balatonfüredi kiállításon is láthatók. Picasso autójából angol és német nyelvű szórólapok is előkerültek, amelyeket a turistáknak osztogattak. Ezeken mintegy kétszáz balatoni programot reklámoztak. A Land Rover Evoque kidekorálását nem véletlenül az Operaház elé szervezték. Jelzésértékű üzenete lehet ennek az autópiac számára is, hiszen a kulturális intézmény kizárólagos autós partnere a BMW. A Land Rover pedig egyre inkább (ismét) komoly piaci vetélytársa a német márkáknak.

A Land Rover megütközött a BMW-el egy balatonfüredi veterán autók kiállításán is. A német márka, a milliós értékű a matuzsálemek mellé, felsorakoztatta legújabb fejlesztéseit is. A kiállítást azonban a háttérből megtörte a Land Rover látványos autója, amellyel a helyi Picasso kiállítást reklámozták. Az autós csatározásra néhány blogger is felfigyelt. Az ellentéteknek cikkeikben is hangot adtak.
(BrandTrend)