Kategória: Képes hír és Reklámpiac.

A James Bond filmek klasszikus vodka martini koktélja a sorozatban 24., SPECTRE című filmben a világ legtöbbet díjazott vodkájából készül majd. A Belvedere vodka karakterét a lengyel tradícióknak és prémium alapanyagoknak köszönheti, amelyre most a hétvégi Vodka Show vendégei is ráérezhetnek.

belvedere

A Belvedere és a film készítőinek – EON Productions, Metro-Goldvin-Mayer Studio és Sony Pictures – együttműködésével a titkosügynök kedvenc martini koktéljának alapja a lengyel luxusvodka lesz. A karakteréről híres ital Zyrardów város száz éves lepárlójában, Mazóviában termelt Dankowskie rozsfajtából és saját kútjuk kristálytiszta vizéből készül. Mr Bond választását a hozzáértők is elismerik, a Belvedere-t mára a világ legtöbbet díjazott vodkájaként tartják számon. A sorozatos Vodka Masters érmek mellett az International Spirits Challange versenyen és a TheFiftyBest.com Vodka Awards megmérettetésén is aranyérmet kapott.

Belvedere cocktails orig 1 155

A vodka martini talán a koktéltörténelem leghíresebb itala, amely azonban mindig képes megújulni, ezúttal az egyedi lengyel vodka és a mixerek kreativitásának köszönhetően. Claire Smith-Warner, a vodka first ladyjeként emlegetett szakmai vezetőjük a klasszikus verzió mellett olyan különlegességek receptjét is megosztja az italkultúra rajongóival, mint a Reverse Vesper Martini, amelyben a Belvedere vodka és a Lillet Blanc vermut mellett London Dry Gin és grapefruit héj kapott helyett, természetesen „rázva, nem keverve”. Az ital egy újabb példája az aktuális koktél trendnek, amelynek lényege, hogy „tegyük a vodkát a koktél hősévé”, azaz letisztult, elegáns, minél egyszerűbb ízharmóniában készülnek az italok.

A Belvedere Classic Martini receptje itt olvasható, a Reverse Vesper Martini receptjét itt találja.
(BrandTrend)