Kategória: Képes hír és Reklámpiac.

Az Audi Hungaria azonnali hatállyal felmondja szponzorációs szerződését az NB I-es győri labdarúgócsapatot működtető Győri ETO FC Kft.-vel – tudatta a cég szombati sajtóközleményében az MTI-vel.

A győri székhelyű vállalat a döntését azzal indokolta, hogy a Győri ETO FC tulajdonos cégcsoportjánál kialakult helyzet és az elindult hatósági vizsgálatok negatív hatást gyakorolnak a klub hírnevére, ezáltal a profi futballklub és az Audi Hungaria Motor Kft. együttműködésére.

A sajtóközlemény szerint az Audi Hungaria “tovább folytatja a Győri ETO FC utánpótlásának 2011 óta tartó támogatását, jelentősen hozzájárulva a régióban élő több száz gyermek és fiatal labdarúgó sportolási lehetőségének biztosításához”.

audi-gyori-eto

Az Audi Hungaria – amely az Audi-konszern tagja, az Audi- és Volkswagen-konszern központi motorszállítója – évek óta Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata, és az ország legnagyobb exportőreinek egyike. A cég szponzori visszalépése előtt a Győri ETO FC Kft. csődvédelmet kért. A futballklub honlapján megjelent rövid közlemény szerint a lépésre a “közvélemény előtt ismert okok miatt” került sor pénteken.

A helyzet azzal vált nehézzé a Győri ETO FC-nél, hogy hétfőn öncsődöt jelentett a Quaestor Financial Hrurira Kft., a klubot tulajdonló Quaestor Csoport egyik cége.

A győri klub a honlapján arról tájékoztatta szurkolóit pénteken, hogy az NB I-es, a női NB II-es, az NB III-as és valamennyi korosztályos együttes pályára fog lépni a hétvégi fordulóban, így megrendezik a Győri ETO FC-Lombard Pápa Termál FC OTP Bank Liga-mérkőzést is hétfőn.

Győr polgármestere a futballklub körül kialakult helyzet kapcsán szombaton úgy reagált, hogy senkinek nem lehet érdeke az egyesület megszűnése, s fontos, hogy a jövőben is fiatal győri tehetségek nőhessenek fel az ETO pályán. Borkai Zsolt leszögezte, hogy a Győri ETO FC több mint 110 évvel ezelőtti megalakulása óta része a város mindennapjainak, a nagy hagyományokkal rendelkező egyesülethez több ezer győri család kötődött, vagy kötődik valamilyen formában.

“Rengeteg fiatalnak jelentette és jelenti most is az egyesület a sportolási, kikapcsolódási lehetőséget, nagyon sok szurkolónak okozott örömet az elmúlt évtizedekben a csapat. Az ETO – sportágtól függetlenül – egy nagy család Győrben” – hangsúlyozta a polgármester, aki szerint azonban mindenekelőtt teljesen tiszta viszonyok megteremtésére van szükség.

“Bízom benne, hogy ha ez megtörténik, ismét olyan összefogás alakulhat ki a fiatalok és a csapat jövője érdekében, amely eddig is jellemezte Győr városát és a magyar sportot. Egyelőre azonban mindenkitől türelmet szeretnék kérni” – fogalmazott Borkai Zsolt.
(MTI – BrandTrend)