Kategória: Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Idén először vette figyelembe a Forbes a világ összes jól kereső celebritását a lista összeállításakor. Újdonság az is, hogy a magazin nem rangsorolta a producereket, rendezőket, stúdiófőnököket, menedzsereket vagy ügynököket, csak azok kerültek fel rá, akik ténylegesen a kamera előtt keresik a pénzüket.

A mért időszak 2014 június 1-jétől 2015 június július 1-jéig terjedt, nem vonták le belőle az adókat, és más költségeket, alapjául pedig a Nielsen, a Pollstar, a Box Office Mojo és az IMDB adatai, valamit iparági interjúk szolgáltak. A százas listán 32 nem amerikai szerepel, közöttük 13 brittel.

Floyd Mayweather Jr in Las Vegas for a fight described by Sugar Ray Leonard as 'about history'

“Az első helyen az a Floyd Mayweather áll 300 millió dollárral, aki éves keresete java részét azzal a meccsel kereste, amin éppen a 160 millióval a második helyen álló Manny Pacquiaót verte el. A harmadik helyezett neve kisebb meglepetést okozhat, hiszen Katy Perrytől nem feltétlenül vártunk 135 milliós éves bevételt, bár ha hozzátesszük, hogy világ körüli turnéján egy év alatt 124 koncertet adott 27 országban, akkor már valahol érthető a 3. hely” – írja az Index.hu.

katy-perry

A negyedik helyen a brit X-Factorban felfedezett One Direction áll 130 millió dollárral. A listán ötödik a rádiós Howard Stern 95 millióval, az első író a 7. helyen álló James Patterson 89 millióval, az első színész pedig Robert Downey Jr. aki 80 millió dollárral a nyolcadik.
(BrandTrend)