Kategória: Képes hír és Personal Brand.

Admin kategória: Képes hír.

A 14. Jameson CineFest hagyományait őrizve, Jiří Menzel és Magda Vásáryová pénteki látogatása után, szombaton ismét világhírű művészek érkeztek Miskolcra. Francesca Eastwood, A bosszú angyala (M.F.A.) c. film főszereplője és az alkotás rendezője, Natalia Leite kísérték el filmjüket a CineFestre, ahol tehetségükkel, közvetlenségükkel, kedvességükkel elkápráztatták a fesztivál résztvevőit.

jcf2017_04

Miskolc a szívébe zárta a négyszeres Oscar-díjas Clint Eastwood 24 éves lányát, akinek az édesanyja is színész, de ő maga sokáig nem szeretett volna szülei pályájára lépni. Polgári életet képzelt, kertvárosi házzal, kutyával, és idegsebészetet szeretett volna tanulni. Volt modell és reality sztár, de aztán mégis a színészet felé fordult. Amerikában roppant ígéretes tehetségnek tartják, 2016-ban az Outlaws and Angels c. filmjével a Sundance nagy felfedezettjének számított, kiemelkedő filmje a Fargo, de szerepel a Twin Peaks új epizódjában is.

A bosszú angyalában Noelle szerepét alakítja, aki képzőművészetet tanul az egyetemen, de egy nap az évfolyamtársa megerőszakolja egy buliban. A lány próbálja feldolgozni a történteket, de sem az iskolában, sem máshol nem kap segítséget, így a saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást, és levadássza a nemi erőszakot elkövető bűnösöket.

2017szept.09_0121

A sajtótájékoztatón a brazil-amerikai rendező elmondta, hogy a filmet saját története inspirálta. Tizenévesen költözött Amerikába, ahol család és barátok nélkül mindenkinek örült, aki kedvesen szólt hozzá. Az erőszak ugyanúgy a művészeti egyetemen történt, és az iskola pontosan úgy próbálta eltussolni az ügyet, ahogy a filmben is. Natalia évekig nem is beszélt az esetről, még önmaga előtt is próbálta meg nem történtté tenni, de aztán jóval később felismerte, hogy a hallgatása nagyon rossz hatással van a kapcsolataira, és muszáj beszélnie róla.

A bosszú angyala c. film elsődleges célja, hogy elinduljon a nyílt és őszinte párbeszéd erről a témáról. A sajtótájékoztatón Francesca Eastwood is kiemelte, hogy a társadalmi diskurzus mindennél fontosabb lenne, hiszen a nemi erőszak áldozatai sokszor nem tudnak kihez fordulni, semmilyen segítséget nem kapnak a közösségüktől, még családi szinten is jellemző az áldozathibáztatás. Mind a rendezőnek, mind a főszereplőnek azért nagyon fontos, hogy minél többen lássák a filmjüket, hogy minél többen beszéljenek erről a témáról.

2017szept.09_0344

Francesca Eastwood hangsúlyozta: „Normalizálni kell, hogy beszéljünk a nemi erőszakról, és az áldozatokról. Nők vagyunk, erősek vagyunk, gyönyörűek vagyunk, segítenünk kell egymást.”

A színésznő kitért arra is, hogy a forgatáson a legnehezebb jeleneteket a nemi erőszak súlyos és megrázó felvételi jelentették, amelyben maximális bizalomra volt szüksége a filmbeli partnere és a rendező felé is.

Natalia Leite brazil rendezőnek a Bare után A bosszú angyala a második nagyjátékfilmje.
(BrandTrend)