Kategória: Képes hír és Personal Brand.

Admin kategória: Képes hír.

A 103.9 Sláger FM műsorvezetője egy éjszakát a szabadban töltött, a földön aludva, mínusz 10 fokban, hogy így hívja fel a figyelmet azokra, akiknek minden éjjel a szabadban kell aludniuk.

“Miután elmúltak az ünnepek, hajlamosak vagyunk kevésbé figyelni egymásra, pedig a januári és februári fagyok ugyanúgy szedik az áldozataikat a hajléktalanok között. Néhány takaróval, meleg ruhával, bárki tud segíteni rajtuk. Én is adakozom, és erre buzdítom minden hallgatónkat!” – mondta Abaházi Csaba, aki műsorvezetőtársához, Vágó Piroshoz kedden reggel hatkor az utcáról érkezett meg.

Abaházi Csaba_Klein Dávid_ Suhajda Szilárd 2

Az utcán alvásra expedíciós hegymászók készítették fel, Klein Dávid és Suhajda Szilárd pontosan tudják, mire kell figyelni a szabadban alvásnál. A Mount Everest oxigén palack nélküli megmászására készülő hegymászók már átélték az időjárás legszélsőségesebb fokozatait is. Jelenleg az Everesten a téli szezonban a csúcs régióban a hőérzet akár mínusz 65 fok is lehet, a tavaszi szezonban valamivel kedvezőbb lesz, amikor indul a Magyar Everest Expedíció 2017.

Klein Dávid, aki a leghidegebb élményét az Alaszkai-hegységben található, Denali hegyen szerezte a szinte folyamatos közel mínusz 45 fokos időjárásban, a következőket tette hozzá: “Az teljesen elfogadható, ha Csaba óránként felriad, a nem megszokott környezet miatt, más a levegő, más a hangok, a testhelyzet ezek mind elsőre szokatlan tényezők. Ha azt veszi észre, hogy negyed óránként érzi, fel kell kelnie, akkor ellenőrizni kell a szigetelést. Fontos a fejet takarni, mert azon keresztül veszítjük a legtöbb hőt.”

Abaházi Csaba_Klein Dávid_ Suhajda Szilárd 3

Klein Dávid és Suhajda Szilárd részvételével 2017. március 28-án indul a Magyar Everest Expedíció 2017, melynek célja a Föld legmagasabb csúcsának (8848 m) oxigénpalack nélküli elérése, elsőként a magyar expedíciós hegymászás történetében.
(BrandTrend)