Kategória: Képes hír és Personal Brand.

Admin kategória: Képes hír.

A World Photography Organisation bejelentette, hogy a brit dokumentumfotós, Martin Parr kapja idén a Fotózás Művészetéhez Kiemelkedően Hozzájárulók díjat. A művész április 20-án a 2017-es Sony World Photography Awards díjátadón veheti majd át az elismerést.

A gálával egy időben egy különleges tárlat nyílik a londoni Somerset House-ban, ahol több korai, fekete-fehér Martin Parr képet, valamint ismertebb munkáit, könyveit és filmjeit is bemutatják. A 2017-es Sony World Photography Awards kiállítás részeként megnyíló Parr tárlat szintén április 21-től május 7-ig lesz látogatható. Emellett a fotóművész április 21-én előadást tart a London School of Economics and Political Sciences (LSE) egyetemen, amelyre jegyet a következő weboldalon lehet vásárolni: https://www.worldphoto.org/2017exhibition

ITALY. Pisa. The Leaning Tower of Pisa. From 'Small World'. 1990.

Több mint 40 éves pályafutása során Martin Parr szívesen dolgozta fel az elkényelmesedéshez, fogyasztói kultúrához és kommunikációhoz kapcsolódó témákat. A művész egyedi módon láttatja a mindennapok drámáit. Jól elkapott pillanatképein őszintén mutatja be a nemzeti karakterisztikákat és nemzetközi jelenségeket, ezzel új fejezetet nyitva a dokumentumfotózásban.

A fotózás iránti elkötelezettsége és a médiumok határainak feszegetése miatt Parr kiválasztásáról könnyen döntött a World Photography Organisation, annak ellenére, hogy a fotóművész nemrég azt nyilatkozta: „Ha tudnám, hogyan kell remek képet készíteni, abbahagynám.”

„Martin Parr munkája a fotográfia minden eddigi korlátját túllépi és rámutat arra, milyen hatalmas kommunikációs erővel bír ez a médium.  Művészként Parr egy olyan egyedi vizuális nyelvet hozott létre, amely mélységesen komoly, mindemellett az ehhez társuló humor biztosítja, hogy munkáit világszerte megértsék” – mondta Scott Grey, a World Photography Organization ügyvezető igazgatója.

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy én kaphattam a Fotózás Művészetéhez Kiemelkedően Hozzájárulók címet, különösen a korábban díjazott művészek, mint például William Klein vagy William Eggleston munkáit ismerve. Bizalommal tölt el, hogy a World Photography Organisation és a Sony évről-évre közösen támogatják a kortárs fotóművészet minden aspektusát nemcsak a kiállításon, de a díjátadón keresztül is” – mondta Martin Parr.

USA. Arizona. The Grand Canyon. 1994.

A Fotózás Művészetéhez Kiemelkedően Hozzájárulók korábbi díjazottjai közé tartozik Mary Ellen Mark, Eve Arnold, Bruce Davidson és Elliott Erwitt is.
(BrandTrend)