Kategória: Képes hír és Personal Brand.

Admin kategória: Képes hír.

Új hős született október első hétvégéjén Indianapolisban Matthias Dolderer személyében, amikor a német pilóta nehézkes indulás ellenére végül megnyerte az első Indianapolis Motor Speedway-en rendezett Red Bull Air Race futamot. Az emlékezetes versenyhétvége után a Red Bull Air Race történetében először már a finálé előtt biztosan tudjuk, hogy a szezon végeztével kik állnak majd a világbajnoki dobogó első két fokára.

rbar_indianapolis_dolderer

Matthias Dolderer számára kalandosan indult a szezon hetedik Red Bull Air Race futama, ugyanis a szombati kvalifikációt egy 7 másodperces büntetéssel kezdte. Ezzel az utolsó helyre csúszott, de a nap végére visszaküzdötte magát a negyedik pozícióra. Vasárnap pedig több mint 62.000 rajongó lehetett a szemtanúja annak, ahogy a német pilóta motorsport-történelmet írt, és megnyerte a versenyt, amelyet először rendeztek a legendás Indianapolis Motor Speedway-en.

rbar_indianapolis_dolderer_2

A német pilóta karrierjének első, áprilisi győzelme óta dominálja a 2016-os szezon pontlistáját. Egyedül Matt Hallnak lett volna esélye beküzdenie magát Dolderer elé a ranglistán, ezért Indianapolisban a rajongók tömege lélegzetvisszafojtva figyelte a küzdelmet, miután az ausztrál pilóta a legjobb négy közé került. Ám Hall az utolsó körben nekirepült a pilonnak, így már csak Doldereren múlt, megszerzi-e vagy elbukja a 2016-os világbajnoki címet. Végül a német pilóta 1:03:335-ös idővel bebiztosította magának a hőn áhított összesített győzelmet. Az ausztrál Hall csalódott volt az eredmények miatt, kemény munkája azonban mostanra beérett, hiszen a ranglista alapján Las Vegasban a világbajnoki dobogó második fokára állhat.

rbar_indianapolis_dolderer_3

„Eszméletlen. Keményen dolgoztunk ezért az eredményért és az álom végül valóra vált” – mondta a lelkes Dolderer, aki az első olyan pilóta a Red Bull Air Race történetében, aki a szezon utolsó állomása előtt már magáénak tudhatja a világbajnoki címet. „Kavarognak bennem az érzelmek, nehéz őket kordában tartani. Szeretnék köszönetet mondani a családomnak, a rajongóknak, mindenkinek itt Indianapolisban és a csapatomnak – nekem van a világon a legjobb csapatom.”

rbar_indianapolis_lamb_dolderer_mcleod

A Challenger Class futam is emlékezetes eredménnyel zárult: a lengyel Luke Czepiela országának és karrierjének első Red Bull Air Race győzelmét szerezte meg a hétvégén.
(BrandTrend)