Kategória: Képes hír és Personal Brand.

Admin kategória: Képes hír.

Becsei Áron 2009-ben PRIMUS nevű karórájával vált nemzetközileg ismertté: a 365 alkatrészből álló óra egy unikális, szabadalmaztatott 3-tengelyű tourbillon szerkezetet rejt magában, amely kizárólag tradicionális kőcsapágyakat tartalmaz. A két évig készülő óra minden alkatrészét ő tervezte meg, majd készítette el speciális órás szerszámokkal, mikroszkóp alatt.

PRIMUS_front

A PRIMUS-szal – a mellett, hogy megalkotta az első magyar karórát – az órás mester az AHCI első magyar, és egyben legfiatalabb tagja lett. A Tourbillon No1. pedig elnyerte a “Magyar Kézműves Remek 2012” címet. 2014-ben Becsei Áron kapta a Magyar Nemzeti Bank különdíját a Példakép Alapítvány pályázatán.

A karórákon túl készített egy saját tervezésű öröknaptár rendszerrel bíró asztali órát is (Tourbillon No2.), jelenleg pedig a Bexei DIGNITAS nevű karóra kollekcióját készíti megrendelésre.

Bexei DTD side

Becsei Áron Budapesten született, egy harmadik generációs órás családba. Gyerekkorát időmérők és órás szerszámok között töltötte, így nem véletlen, hogy nagyapja és édesapja után ő is órákkal kezdett foglalkozni a gimnáziumi évek után. Elvégezve a budapesti órás iskolát, először édesapja műhelyében mélyült el a speciális restaurálások világában. Ahhoz, hogy mérnöki tudását fejlessze, elvégezte a Műszaki Főiskola CAD/CAM szakirányát.

Miközben antik órákat restaurált, saját maga megtervezte, és elkészítette a törött, vagy hiányzó alkatrészeket. Később rájött, hogy ha minden alkatrészt el tud készíteni, akár saját időmérőket is alkothat, így 2003-ban elkészült első saját tervezésű és készítésű időmérője, a Miniature Dupla-ingás Zappler asztali óra.

Z_front

A rendkívül kicsi időmérőnek a megalkotása után elég bátorságot érzett ahhoz, hogy bonyolult tourbillon asztali órák tervezésébe kezdjen. Közel másfél év munka után megszületett az első komplikált asztali órája a Tourbillon No1. Az időmérőbe már naptár, holdfázis-kijelzés, felhúzás-kijelzés, hőmérő és világóra is került.

Ezt a két korai darabot mutatta meg az AHCI (Független Órakészítők Svájci Akadémiája) elnökének, aki biztosította arról, hogy van esélye bekerülni ennek a neves társaságnak a tagjai közé. Rövidesen megalapította a Bexei Watches céget, hogy független órásként eladásra készíthesse kreációit, amiben a saját elképzeléseit, világát tudja interpretálni.
(BrandTrend)