Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Az 1997 augusztusában indult rajzfilmsorozat, amely egyedi megvalósításával és polgárpukkasztó stílusával robbant be a köztudatba, az évek alatt semmit sem vesztett népszerűségéből. Töretlenül vezeti a nézettségi listákat és viszi haza a különböző díjakat, ráadásul a South ParQ: Oltásügyi különkiadás a csatorna számára az idei év első számú televíziós közvetítése volt, közel 3,5 millió nézővel.

A sorozat társszerzői – Matt Stone és Trey Parker – világszínvonalú alkotók, akik egyedi humorukat használják fel napjaink kultúrájának kifigurázására és abszurditásainak bemutatására. „Izgatottan várjuk, hogy meghosszabbítsuk és elmélyítsük a velük való kapcsolatunkat és segítsük a Paramount+ és a Comedy Central növekedését” – mondta Chris McCarthy az MTV Entertainment & CCO vezérigazgatója – „A Paramount+ bővítésének folytatására irányuló stratégiánk középpontjában a South Parkhoz hasonló tartalmak átadása és olyan új tehetségek találása áll, mint Matt és Trey.”

„A Comedy Central már 25 éve az otthonunk, és nagyon örülünk, hogy a következő években is kitartanak mellettünk” – mondta az alkotópáros – „Mikor a járvány idején más módszerrel készítettük a műsort, a ViacomCBS maradéktalanul támogatta, hogy valami újat próbáljunk ki, ami végül nagy sikert aratott. Alig várjuk, hogy visszatérjünk a hagyományos South Park epizódokhoz, de már tudjuk, hogy új formátumokkal is próbálkozhatunk. Nagyszerű, hogy olyan partnereink vannak, akikkel lehet kockáztatni.”

A South Parkot idén 19. alkalommal jelölték Emmy-díjra, ez alkalommal a Járványügyi különkiadás Kiemelkedő animációs program kategóriájában. A sorozat eddig ötször szerzett Emmy-t, és várhatóan az elkövetkező években se kerül messze a díjátadótól. A Comedy Central magyar nézői sem fognak lemaradni a következő hat szezonról, amely a 24. évad különkiadásait követi.

A szókimondó rajzfilmsorozat további 14 különkiadással is bővül, amelyet a Paramount+ streaming-platformon láthatnak a rajongók. A Paramount+ jelenleg már 20 országban elérhető és a tervek szerint ez még 2022-ben 45-re bővül. A ViacomCBS már bejelentette, hogy a streaming-szolgáltatása jövőre többek között az Egyesült Királyságban, Írországban, Olaszországban, Németországban, Svájcban és Ausztriában is elindul. Más európai piacokkal kapcsolatosan is készülnek már a tervek, melyeket a későbbiekben tesznek közzé.