Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Mindössze egyetlen hét alatt közel háromszázan jelentkeztek Magyarország első nyilvános iFaktor tehetségkutatójára, ahol hazánk jövendőbeli tiktokker sztárjait keresik. A HG Média Csoporthoz tartozó iFaktor Agency influenszer ügynökség versenyén július 18-ig az 50 legjobb bemutatkozó videóját lehet megtekinteni az ifaktor.hu weboldalon, a következő fordulókra pedig videós feladatok teljesítése után, közönség szavazatok és a verseny mentorainak ajánlásával lehet továbbjutni.

ifaktor_mentorok1

Az augusztus 16-19 közötti elődöntőbe jutásért például zenei témában, az augusztus 23-24 közti elődöntőbe duettekkel szerepelnek a továbbjutók, az augusztus 26-27 közti döntőben pedig egymásról forgat támogató videót a két legjobb. Az eredményhirdetés augusztus 28-án lesz a budapesti a MOM Sportban, ahol rengeteg ismert hazai tiktokkerrel személyesen is lehet majd találkozni és számos közönségtalálkozó, koncert és edukatív előadás is lesz a social média használatáról.

“A TikTok kétségtelenül a leggyorsabban fejlődő hazai social média platform, Magyarországon ma naponta 2 millió ember használja átlagosan az appot. Népszerűsége a hirdetők körében és nő, hiszen a márkák sokkal színesebben tudják magukat bemutatni egy-egy kevésbé reklámszagú promóciós anyaggal. A növekvő kereslet miatt keressük folyamatosan az új arcokat” – mondja Juhász Katalin, a szervező iFaktor Agency vezetője. Az influenszer világot övező, növekvő érdeklődést jól mutatja, hogy a celebhíreket, érdekességeket és trendeket összegyűjtő ifaktor.hu tematikus weboldal és a naponta frissülő influenszer toplista látogatottsága júniusban elérte a heti 207 000 látogatót és bekerült a TOP100 magyar portál közé.

ifaktor_mentorok2

Az influenszer média erősödő szerepét bizonyítja a dinamikusan növekvő reklámköltés is. A Kantar Hungary piackutató cég adatai szerint a tavalyi évben az influenszerpiac mérete éves szinten meghaladta az 1 milliárd forintot. Ez egyelőre csak kevesebb, mint 1 százalékát teszi ki a teljes reklámpiacnak, ám a növekedés mértéke a várakozások szerint hasonló ütemű lesz, mint korábban a digitális hirdetési piac esetében volt. A hazai növekedés dinamikájával kapcsolatban is bizakodásra ad okot, hogy a világ legfejlettebb piacán, az Egyesült Államokban az influenszer marketing iparág a Mediakix adatai alapján és az Insider Intelligence szerint a tavalyelőtti 8 milliárd dollárról jövőre már 15 milliárdra nő. Az USA-ban megkérdezett vállalatok 66%-a a reklámbüdzséjük több mint 10%-át, 17%-uk pedig már a költségvetésük felét fekteti influenszer kampányokba.