Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Rumbarumbamm karantén-blogjáról ismert Benedek Ágota április 23-tól heti rendszerességgel jelenik meg rendhagyó videós filmajánlóival a HG Média hamuesgyemant.hu oldalán. A történet sorozattá adaptálásról már folynak a tárgyalások, júliusban pedig a Mozinet mutatja be az Űrpiknik című nagyjátékfilmet, melynek forgatókönyvét szintén ő írta.

A jelenleg Amszterdam és Budapest között ingázó, eredetileg forgatókönyvíróként dolgozó Benedek Ágota 2020 második felében kezdett bele a blogírásba.  A Rumbarumbamm blog hirtelen jött, óriási népszerűségét jól mutatja, hogy a 65. napon már 47 ezren olvasták. Ágota szórakoztató „strukturálatlan rendezettségben”, tabuk nélkül számolt be arról a korábban mindenki számára teljesen ismeretlen élethelyzetről, amit a világjárvány okozott.  Az egyszerre szórakoztató és gondolatébresztő újgenerációs videónapló a tőle megszokott, szókimondó stílusban készül.

HGY_Benedek_Agota_vlog

Az internetes napló filmes adaptációjának jogait a Petrányi Viktória és Mundruczó Kornél által alapított Proton Cinema vásárolta meg, a Libri pedig októberben könyv formában adta ki “Rumbarumbamm – Ez egy kibaszott karanténnapló” címmel. A történet sorozattá adaptálásról már folynak a tárgyalások, júliusban pedig a Mozinet mutatja be az Űrpiknik című nagyjátékfilmet, melynek forgatókönyvét szintén ő írta.

Benedek Ágota „(Nem) filmes vlog” című sorozatának első videóját 2021. április 23-án mutatják be a hamuesgyemant.hu-n.