Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

A Viber ismertette az üzenetküldő alkalmazáson belül indított, közvélemény-kutatásának eredményeit, amelyben önkéntesen mintegy 340 000 ember vett részt.

A kutatásban világszerte résztvevő felhasználók 77 százaléka szerint a digitális térben zajló magánélet megőrzése kulcsfontosságú számukra. A felmérésben résztvevő régiók közül – Európa, Közel-Kelet és Észak-Afrika, valamint Ázsia és a Csendes-óceáni térség – a nyugat-európai országokat foglalkoztatja leginkább a digitális adatvédelem kérdése. A nemzetközi átlagnál 10 százalékkal magasabb mértékben, a nyugat-európai válaszadók 85 százaléka szerint nagyon fontos, míg a magyar Viber-felhasználók 73 százaléka véli úgy, hogy fontos a digitális adatvédelem.

“A felmérés világosan megmutatja nekünk és felhasználóinknak is, hogy a biztonságos kommunikáció sosem lehet másodlagos fontosságú, hiszen jelenleg egy olyan korban élünk, ahol személyes üzeneteinkből könnyen profitálhatnak mások” – mondta el Djamel Agaoua, a Rakuten Viber CEO-ja„Mivel a személyes adatok védelme kiemelten fontos felhasználóinknak, ezért mi is prioritásként kezeljük. Ahogy eddig, továbbra is mindent megteszünk, hogy globális szinten nyújtsunk nemcsak magas színvonalú, de biztonságos kommunikációs szolgáltatást.”