Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

Győrffy Miklós nevét vette fel a Kodolányi János Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének Médiacentruma. Hazánk első kommunikáció tanszékét Győrffy Miklós hozta létre még 1993-ban az akkori Kodolányi János Főiskolán, majd tanszékvezetőként egészen 2013-ig irányította a hazai kommunikációképzés meghatározó műhelyét. Tiszteletére kollégái, tanítványai emléktáblát helyeztek el a mostantól az örökös tanszékvezető nevét viselő, rádió- és televízió-stúdiót magában foglaló egyetemi médiacentrum falán.

emlektablaavatas

„A Kodolányi János Egyetem (akkor még főiskola) Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék felejthetetlen tanára tanítványának lenni rang volt az elmúlt negyedszázadban, büszkék voltak mindazok, akik tőle sajátíthatták el a szakma alapjait. Legfontosabb útravalóul mi, akik együtt dolgozhattunk vele, tanulhattunk tőle, a szabad gondolkodás és a szabad kérdezni akarás képességét kaptuk” – mondta el az emléktábla avatón Dr. N. Kovács Tímea tanszékvezető Győrffy Miklósra emlékezve.

gyorffyemlektabla

 

„Győrffy Miklós már életében legenda volt, büszke vagyok rá, hogy nem csupán kollégák, intézményalapítók, de barátok is voltunk. Az egyetem egykori Vörösmarty Rádiójának munkatársai, egyetemista gyakornokai, diákjai örökké hálásak lesznek az útmutatásokért, amelyek elsősorban a szakmáról szóltak, ám emberségre is tanítottak Emlékét nem csupán ez az emléktábla fogja őrizni a Kodolányi János Egyetem falán, tavasszal egy emlékkonferenciát rendezünk és egy könyvet is megjelentetünk, így tisztelegve méltóképpen egyetemünk média tanszékének alapítójára, tanszékvezetőjére, rádiósok és televíziósok generációinak mesterére.” – tette hozzá Dr. Szabó Péter, a KJE rektora.