Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Az Eurosport Events globális versenyben nyerte el az új, kibővített feladatot. A cég a motorsport területén hosszú évek alatt megszerzett tapasztalatára, illetve a Discovery nemzetközi elérésére építve támogatja a sportág fejlesztését és a Speedway globális növekedését.

A partnerség célja a Speedway GP nemzetközi versenynaptárának bővítése, a sportág megjelenésének kiterjesztése a tévés és digitális platformokon, a Speedway számára új területek meghódítása, illetve a rajongói bázis növelése szerte a világon. 

„A FIM még 2019-ben indított tendert az FIM Speedway Grand Prix 2022-2031-es világbajnokságának népszerűsítésére. A Discovery és az Eurosport Events a sportpromócióra és a televíziós közvetítésre vonatkozó innovatív javaslataival nyerte el az igazgatóság szavazatait” – mondta a szerződés aláírását követően Jorge Viegas, a FIM elnöke„Örömmel bővítjük együttműködésünket a Discoveryvel és az Eurosport Eventsszel, akik 2015 óta a FIM Endurance Világbajnokság promóterei. Az új megállapodás nagyobb láthatóságot biztosít az FIM Speedway Grand Prix Világbajnokság számára az Eurosporton és kiemelt partnerei platformjain. A FIM nevében köszönetet mondok a BSI-nek, akik jelentősen hozzájárultak a Speedway Grand Prix fejlesztéséhez az elmúlt húsz évben, és sok sikert kívánunk nekik 2021-ra és az idei szezon hátralévő részére” – tette hozzá Viegas.

„Az Eurosport Events nagy gyakorlattal rendelkezik rendezvényportfóliók építésében és megerősítésében, a Discovery globális hálózatának részeként pedig egyedülálló lehetőségeink vannak egy-egy sportág támogatására és közönségének növelésére. Megtisztelő, hogy elmélyíthetjük kapcsolatunkat a FIM-mel, és lehetőségünk nyílik a világ egyik legszórakoztatóbb és legizgalmasabb motorsport-sorozatának fejlesztésére” – mondta Andrew Georgiou, az Eurosport Global Sports Rights & Sports Marketing Solutions elnöke. „Számos kulcsfontosságú piacunkon a Speedway rendelkezik az autósport egyik legszenvedélyesebb és legelkötelezettebb rajongói közösségével. Alig várjuk, hogy az Eurosport Events promóciós tudásával és a Discovery csatornáinak és platformjainak globális elérésével erősítsük tovább a sportágat és szolgáljuk ki a meglévő és új rajongókat szerte a világon” – mondta Georgiou.

„Örömünkre szolgál, hogy a FIM Endurance Világbajnokság mellett bővíthetjük kapcsolatunkat a FIM-mel, és növelhetjük motorkerékpár-eseményeink portfólióját. Globális elérésünk a pályázati eljárás során nagy előnyt jelentett, emellett átfogó megközelítést javasoltunk a FIM-nek egészen a gyökerektől: kezdve a junior világbajnokságoktól a Speedway GP-ig és a Speedway of Nations csúcsszintjéig. A Speedway alapjai erősek – továbbra is ez az egyetlen stadionokban rendezett motorkerékpár-versenykategória. A FIM globális felelősséget ruházott ránk a következő tíz évre, izgatottan várjuk 2022-t” – mondta François Ribeiro, az Eurosport Events vezetője.