Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Júliustól egyetlen közös havi díjcsomag ellenében online is olvashatók a Ringier Axel Springer Magyarország havi- és hetilapjai. A kiadó a legújabb hazai online médiaterjesztési csatorna, a Laptapir.hu szolgáltatásán keresztül is elérhetővé teszi mintegy húsz nyomtatott kiadványának tartalmát. A Kiskegyed lapcsalád pedig már látássérültek számára is elérhető online, akadálymentesített változatban.

Áprilisban indította új online előfizetéses szolgáltatását a Mediacity kiadó Laptapir.hu néven, hogy egyetlen közös havidíj ellenében biztosítsa hazai sajtótermékek tartalmát az online olvasóközönség számára. A hazai nagy médiavállalatok közül elsőként csatlakozott a szolgáltatáshoz kiadványaival a Ringier Axel Springer Magyarország, és tette elérhetővé digitális formában mintegy húsz print magazinja tartalmát, amelyek így egy közös, 1490 forintos havi díjcsomag ellenében korlátlanul olvashatók és letölthetők.

Ezzel egyidőben a kiadó egy régi tervét is megvalósítja az erikkancs.hu webes szolgáltatás segítségével: a Kiskegyed lapcsalád három tagja – a Kiskegyed, a Kiskegyed Otthona és a Kiskegyed Konyhája – júliustól már látássérült olvasók számára is elérhető online, illetve olvasható az eRikkancs mobil applikáción keresztül. A hazai vállalkozás, amelyhez női hetilapjaival a Ringier Axel Springer Magyarország is csatlakozott, olyan akadálymentesített, digitális magazintartalmakat kínál, amelyeket látássérültek is önállóan, külső segítség nélkül böngészhetnek a felolvasó szoftvereknek köszönhetően.

Magyarországon jelenleg 120.000 látássérült ember él, ahogyan az időskori látásromlás is tömegeket érint. Hozzáférésük megkönnyítése a változatos, informatív és szórakoztató médiatartalmakhoz nagyban hozzájárul az életminőségük javításához, ezért a kiadó tervei között szerepel, hogy további magazinjait is elérhetővé teszi az eRikkancs applikáción keresztül.