Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

2019. december 8-án immáron hatodik alkalommal lepi el több ezer Mikulás-jelmezes futó Budapest utcáit. A Fővám térről startoló Blikk Mikulásfutás résztvevői idén is különféle távok közül választhatnak: a 700 méteres futam elsősorban a kisgyermekes családoknak ideális, a 2,3 kilométeres futammal pedig a komolyabb kihívások szerelmeseit várják a rajtvonalhoz a szervezők.

Az idei futóverseny résztvevői egyszerre két jótékonysági akció sikeréhez is hozzájárulhatnak. A Blikk minden futó nevezése után 500 forinttal támogatja a Bátor Tábor munkáját, amely súlyosan beteg gyermekeknek és családjuknak nyújt olyan élményeket, amelyek erőt adnak a gyógyuláshoz, a kitartáshoz. Ezen felül a futók tevőlegesen is részt vehetnek egy további adománygyűjtésben: a verseny starthelyén, a Budapesti Corvinus Egyetem aulájában kihelyezett óriás puttonyban helyezhetik el azokat a játékokat, iskolaszereket, amelyeket szívesen felajánlanának a hátrányos helyzetű gyermekeket felkaroló ÁGOTA Alapítványnak.

A 2019-es Blikk Mikulásfutásra december 5-ig lehet jelentkezni a Futanet oldalán. A résztvevők száma korlátozott: összesen legfeljebb 3500 mikulás állhat rajthoz december 8-án.