Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

Néhány napon belül több millió uniós polgár szavaz az Európai Parlament jövőjéről. A szavazóktól a jelöltekig, az újságíróktól a szakértőkig, a politikai pártoktól az érdekcsoportokig, mindenki releváns témákat és kérdéseket fog megvitatni a Twitteren, mégpedig élőben! Annak érdekében, hogy a választással kapcsolatos párbeszédek követését megkönnyítse, a Twitter egy választási emojit alkotott, amely az #EUElections2019, az #EP2019 hashtagek használatakor is feltűnik.

Az európai parlamenti választás, mint az egyik legnagyobb demokratikus megmérettetés, jelentős hatással lesz a régió geopolitikai kilátásaira és prioritásaira a következő öt évben. Nyilvános és mindenki számára elérhető csatornaként a Twitter lehetővé teszi az emberek számára, hogy erről a fontos eseményről megoszthassák véleményüket, valamint releváns információhoz juthassanak. Akik követni szeretnék a kulcsfontosságú uniós vezetőket, jelölteket, véleményformálókat és választási szakértőket – emellett, ha beleszólnának a választások körül folyó kulcsfontosságú beszélgetésekbe is, – azoknak érdemes a Twittert használniuk.

A választási témájú posztokhoz a Twitter egy speciális emoji-t készített: az emoji az #EUElections2019, az #EP2019, valamint az #EUVálasztás2019 hashtagek használatakor is feltűnik. A hashtagek elérhetőek az EU mind a 24 hivatalos nyelvén. A választási emojin egy EU kék választási urna, egy szavazólap, valamint egy sárga pipa jel szerepel, melyet a csillagok ikonikus gyűrűje vesz körül.

A hashtag-nak köszönhetően még egyszerűbb csatlakozni a választással kapcsolatos beszélgetésekhez a Twitteren, mivel ezek a hangulatjelek arra ösztönzik a felhasználókat, hogy a tweeteket egy közös érdeklődés köré rendezzék.

Az értékes Twitter tartalmakért jó tudni, melyek a választásokkal kapcsolatos legrelevánsabb Twitter fiókok, hashtag-ek és listák. Először is érdemes bekövetni az Európai Parlament hivatalos Twitter fiókját (@Europarl_EN). Az Európai Parlament elnöke, Antonio Tajani (@EP_President) minden nap tweetel a feladatairól, gondolatairól és a legnagyobb kihívásairól. Aki minden európai parlamenti képviselőre kíváncsi, ezen a listán megtalálja őket. Parlamenten kívüli, de nem hiányozhat az Európai Bizottság (@EU_Commission), és a bizottság elnöke, Jean Claude Juncker (@JunckerEU) sem a felsorolásból. És még egy tipp; érdemes figyelni a Twitter kormányzati fiókját (@TwitterGov), amely a főbb nemzetközi politikai eseményekről és a különösen fontos ügyekről számol be.