Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

A 2016-ban indított CAT projekt első szakaszában közel kétmillió hektárnyi földterületet sikerült megőrizni Indiában és Bhutánban. A második fázisban a Discovery és a WWF US most azon dolgozik, hogy a Bikin Nemzeti Park területén élő tigrispopuláció számára egy 3,7 millió holdas területet biztosítsanak. A Discovery 2022-ig teljes mértékben finanszírozza a terület fenntartását, és együttműködik a WWF-fel, hogy újabb támogatásokat teremtsenek elő a projekthez.

Az adománygyűjtéshez ezen az oldalon lehet csatlakozni: https://projectcat.discovery.com/tigerland. A 2019. december 31-ig beérkező adományok összegéhez a Discovery további 250 000 dollárt tesz majd hozzá.

ross headshot 2

A 2019-es Sundance Filmfesztiválon bemutatott Tigrisek földjén két szenvedélyes aktivista életét mutatja be, akik – bár időben 50 év választja el őket – életének fő küldetése a kihalás szélén álló tigrisek megmentése. A két Oscar-díjas alkotó – Ross Kauffman rendező (Born into Brothels) és Fisher Stevens producer (Az öböl) filmje az ember és a világ egyik legfigyelemreméltóbb teremtménye kapcsolatának története.

„Nem véletlen, hogy logónkban is szerepel a Föld: a bolygó védelme a Discovery DNS-ének része. Felelősségünk és kiváltságunk egyszerre, hogy segítsünk megőrizni ezeket a csodálatos teremtményeket, akiknek szintén a Föld az otthona – mondta David Zaslav, a Discovery vezérigazgatója. – Nem elég, ha csak beszélünk róla, cselekednünk is kell. A CAT projekt keretében a WWF-fel közösen már nagy lépést tettünk afelé, hogy elérjük célunk: 2022-re megduplázni a vadon élő tigrisek számát. Nem hagyhatjuk, hogy ezek a fenséges állatok eltűnjenek.”

„A múlt században a tigrispopuláció becslések szerint 95%-kal csökkent, de néhány kormánynak, valamint elkötelezett férfiaknak és nőknek köszönhetően vannak olyan helyek Ázsiában, ahol a vadon élő tigrisek száma újra növekedésnek indult – mondta Ginette Hemley, a WWF-US alelnöke. – A következő évtized kritikus fontosságú lesz a faj számára. A Discovery támogatásával növelhetjük erőfeszítéseinket a vadon élő tigrisek védelme érdekében olyan fontos helyeken, mint a Bikin Nemzeti Park.”

sundance_tiger_2

A tigriseknek hatalmas földterületre van szükségük az élethez. A kezdeményezés védi a létfontosságú erdőket is, ami a helyi közösségek és a bolygó egésze számára is előnyös. Hasonlóképpen, a tigrisek és élőhelyük védelme segít megvédeni más fajokat, amelyek a tigrisekkel osztoznak az élőhelyen.

Tigrisek földjén

Premier: március 31., Discovery Channel

A Tigrisek földjén nem csupán leplezetlenül őszinte dokumentumfilm arról, milyen felelőtlenül kezeli az emberiség az állatvilágot, hanem egyúttal felhívás az egész társadalom számára, hogy az erőforrásokat, a technológiát, és a szenvedélyt egy közös cél érdekében használják: otthonná tenni a földet minden élőlény számára.
(BrandTrend)