Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Megnyitott Közép-Kelet Európa első ScreenX moziterme a Cinema City Aréna megaplex moziban. A ScreenX a terem szemközti és két oldalsó falára elhelyezett, speciális anyagból készült vásznaknak köszönhetően nyújt 270 fokos moziélményt egyszerre 223 filmnézőnek. A teljes beruházás költsége 160 millió forint. A technológiát eredetileg Dél-Koreában fejlesztették 2012-ben, mára 13 ország 154 mozitermében találkozhatnak a nézők a kiterjesztett valósággal, Kelet-Közép Európában Magyarországon először a Cinema City Arénában.

A ScreenX-ről

Az új technológia alapja a ScreenX szoftver, ami az egymással összekötött, 5 vetítőgép által sugárzott képet egyetlen teljes, 270 fokos filmélménnyé alakítja. A szoftver az emberi szem látását utánozva állítja össze a film panoráma nézetét a kiválasztott jeleneteknél. Fontos elem a speciális anyagú vetítő vászon, ami az intenzív fényvisszaverésben és a fokozott színélményben játszik szerepet. Kiemelt a hangzás is: az új hangfalak nagyobb teljesítményűek, a technológia sajátossága pedig, hogy a hangszórók a látótéren kívülre kerültek.

screenx

A Cinema City célja, hogy folyamatosan fejlessze mozijait és elhozza a jövő moziélményt meghatározó technológiákat, így az IMAX-et, a 4DX-et és most a ScreenX-t. Utóbbi formátum a Cineworld hálózatában augusztus 21. óta működik, a környező országokat megelőzve először a magyar nézők találkozhatnak vele a Cinema City Aréna megaplexben. A formátum azonban tartalomfüggő, a premieren debütáló Az Apáca hátborzongató történetének körülbelül felében tapasztalja a néző a kiterjesztett valóságot.
(BrandTrend)