Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

A LEGO Csoport bejelentette, hogy LEGO Life néven biztonságos közösségi hálózatot indít 13 éves kor alatti gyermekek számára. Az új közösségi hálózaton a fiatal és tehetséges LEGO rajongók megoszthatják egymással LEGO alkotásaikat, kommunikálhatnak LEGO karakterekkel, és ihletet meríthetnek egymás munkáiból. A szolgáltatás az elmúlt évben indult az USA, az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Dánia, Ausztria és Svájc területén, mostantól pedig további 37 országban – köztük Magyarországon – lett elérhető.

„A LEGO Csoport olyan digitális alkalmazások és megoldások fejlesztésére törekszik, amelyek kiegészítik, és még izgalmasabbá teszik a LEGO játékélményt” – mondta Rob Lowe, a LEGO Kids Engagement vezető igazgatója. „A LEGO Life lehetőséget nyújt arra, hogy a gyerekek az építés örömét és az alkotás büszkeségét biztonságos módon, a digitális világban is átélhessék és megoszthassák egymással – és ezáltal új dimenziókat nyit a fiatalok kreativitásának fejlesztése előtt.”

A LEGO Life összekapcsolja a LEGO játékok fizikai és digitális világát, és a ma elérhető legjobb közösségi hálózatok tulajdonságait felhasználva a LEGO játékélményt még közösségibbé teszi.

lego-life

„A LEGO Life révén a gyerekek LEGO alkotásai és történetei az őket megillető figyelemben részesülnek, és megkapják azt a széleskörű nyilvánosságot, amelyet megérdemelnek” – tette hozzá Lowe.

A LEGO Life alkalmazás segítségével a gyerekek közvetlen virtuális kapcsolatba kerülhetnek kedvenc LEGO karaktereikkel. Az alkalmazás exkluzív tartalmakat, részletes 3D LEGO minifigura avatár szerkesztőt, vicces és szórakoztató építési ötleteket és feladatokat tartalmaz. A LEGO Life új funkciója a hangulatjeleket tartalmazó LEGO Emoji billentyűzet, amelynek révén a gyerekek „LEGO nyelven” kommunikálhatnak egymással, megoszthatják alkotásaikat és véleményezhetik mások munkáját. „A LEGO építőkockák már ma is a gyerekek univerzális kommunikációs nyelvét alkotják, amelyen szabadon kifejezhetik magukat” – mondta Lowe. „A LEGO Emoji billentyűzet ezt viszi egy lépéssel tovább, a gyerekek a hangulatjelek, matricák és kész kifejezések segítségével biztonságosan kommunikálhatnak egymással a LEGO Life alkalmazáson belül.”

A LEGO Life fejlesztése kapcsán végzett globális fogyasztói kutatás eredményei szerint a válaszadó gyerekek 90 százaléka ismeri a hangulatjeleket és tudja, hogyan kell azokat használni a kommunikáció során. A megkérdezett gyerekek 40 százaléka válaszolta, hogy már eddigi is használt hangulatjeleket. A LEGO Emoji billentyűzet a már ismert kommunikációs keretrendszert öltözteti LEGO köntösbe, és lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy egymást inspirálják és támogassák – és még fejlődő helyesírásuk vagy íráskészségük ne jelentsen korlátot számukra.

A LEGO Life biztonságos közösségi hálózat 13 év alatti gyerekek számára. A gyerekek első digitális közösségi élménye kíván lenni, amely kézen fogva kíséri és megismerteti őket a közösségi hálózatok alapjaival, a LEGO márkához kapcsolódó, megbízható értékek mentén. A felhasználók biztonságát a rendszer számos szempontból garantálja, amint azt a LEGO Life digitális biztonságról szóló fejezete részletesen ismerteti.

A LEGO Life alkalmazás nem teszi lehetővé, hogy a gyerekek személyes adatokat, önarcképeket vagy a felhasználó azonosítását lehetővé tevő információkat osszanak meg egymással. A felhasználói fiók létrehozása során a felhasználónevet az alkalmazás véletlenszerű névgenerátora kínálja fel, amely háromszavas, kedvesen vicces beceneveket hoz létre, mint például ElragadóGarnélarákHerceg vagy DelfinViliElnökúr. Valódi fotók vagy arcképek helyett a LEGO Life fiókhoz tartozó profilképet a felhasználók LEGO figurák és karakterek közül választhatják ki, amelyeket tetszésük szerint öltöztethetnek fel, kiválaszthatják a kívánt frizurát, és személyre szabhatják az adott karakter megjelenését.

A LEGO Life-hoz való csatlakozás után a gyermekeknek azonnal lehetőségük nyílik a feltöltött tartalmak között böngészni, csoportokhoz csatlakozni és saját LEGO figuráikat megalkotni. A teljes élmény eléréséhez, vagyis hogy a megosztott tartalmakhoz hozzászólásokat fűzzenek, illetve hogy saját LEGO játékaikról képeket tölthessenek fel, szülői engedéllyel regisztráció szükséges. Amikor a gyermek először próbál hozzászólást írni vagy képet feltölteni, meg kell kérnie valamelyik szülőjét, hogy segítsen neki a regisztrációban. Az alkalmazás felületén a szülő meg tudja adni e-mail címét, ahova az alkalmazás kiküld egy ellenőrző kódot. Amint ezt a kódot a szülő beírja az alkalmazásba, a gyermek előtt megnyílik az út a továbblépésre.

A LEGO biztonsági programja a „LEGO safety pledge” a szülőknek nyújt iránymutatást arról, hogyan beszéljék meg gyermekükkel a digitális biztonság kérdését és az online társadalmi viselkedés alapszabályait – a LEGO Life szabályai és eljárásai is ezen alapelveknek megfelelőek. A LEGO Csoport emellett folyamatos partnerségi kapcsolatban áll az UNICEF-fel, és a társaság a gyermekjogi szervezet tanácsai és iránymutatásai alapján gondoskodott a LEGO Life gyermekbarát és biztonságos fejlesztéséről. Az UNICEF és a LEGO Csoport emellett közösen fejleszt egy olyan eszközt, amelynek segítségével a vállalatok értékelni tudják a gyerekek digitális biztonsága érdekében tett aktuális erőfeszítéseiket.

A LEGO Life alkalmazás ingyenesen letölthető az App Store-ból (iOS) illetve a Google Play áruházból (Android).
(BrandTrend)