Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

A magyar olvasókat az interneten leginkább az erotika és az intimitás, a meghökkentő történelmi sztorik, valamint a hazai hírességek párkapcsolatai érdeklik – derül ki a hazai fejlesztésű Filter.hu adatbázisának elemzéséből.

Filter_intim

Az intimitással foglalkozó anyagok az egyik legolvasottabbak, a témában található közel tízezer cikkre eddig összesen több mint 2,5 milliószor kattintottak a hírgyűjtő felületén. A látogatókat leginkább az első randi után kalandok; a harmincas párok szexuális tanácsai, illetve a brazil futballcsillag, Neymar feleségének pikáns brazil tévésorozatbeli jelenetei érdekelték. Az érzékiség története sem hagyja hidegen az olvasókat: sokan kattintottak az erényöv kultúrtörténetéről szóló áttekintésre, illetve Zichy Mihály 19. századi erotikus rajzaira is.

Filter_tortenelem

Az érdekes történelem hasonlóan népszerű az olvasók körében – a Filter adatbázisában szereplő, mintegy 6700 történelmi sztorit és érdekességet közel 2 milliószor látták. Sokan olvastak arról, mi történt Ötzi, az Alpokban megtalált 5300 éves ember utolsó két napján, vagy arról, hogyan zajlott az egykori NDK-ban az állami szinten szervezett doppingolás, amely több tízezer sportoló egészségét tette tönkre. Rengeteg olvasót érdekelt, hogy a 19. században a szülők hogyan dolgozták fel – fotókon – a gyermekük elvesztése miatt érzett gyászt: sokszor portréjuk mellé montázsolták az elhunyt gyermek elhomályosított alakját, jelképezve, hogy a megboldogult lelke még jelen van. A legnépszerűbb történelmi cikkek közül kettő is a Habsburg-dinasztiával foglalkozik: az egyik azt mutatja be, hogyan vezettek az uralkodóház spanyol ágának belterjes, rokoni házasságai végül a dinasztia bukásához, de sokan olvasták el az utolsó magyar király, IV. Károly és Zita királyné sírig tartó szerelmének történetét is.

A hírességek kapcsolatai, szakításai mindig hálás beszédtémát jelentenek, ennek köszönhető, hogy ebben a témában a közel 9 ezer összegyűjtött hírre eddig ugyancsak több mint 1,9 millióan kattintottak. Inkább a magyar sztárok iránt érdeklődnek a hazai olvasók: a legtöbbször kattintott cikkek Zacher Gábor új párjával, Steiner Kristóf új házasságával, illetve Sarka Kata randizási szokásaival foglalkoznak, de még mindig sokakat érdekel Hosszú Katinka és Shane Tusup szakítása is. A legnépszerűbb cikk, amely külföldi sztárokkal foglalkozik, a Trónok harca két sztárja, Kit Harington és Rose Leslie esküvőjéről szól.

Szintén a népszerű tartalmak között található néhány megdöbbentő történet – rengeteg látogatót vonzott a város sztorija, ahol polipok hullottak az égből, a disszociatív személyiségzavarban szenvedő lány, akinek 12 személyisége van, vagy az eltűnt indonéz nő, aki egy piton gyomrából került elő. De sokan keresnek motivációt is: a hétköznapi emberek életmódváltásáról és átalakulásáról szóló történetek, az étkezési és edzési tippek folyamatosan a legnépszerűbb cikkek között szerepelnek.

A magyar internet legnépszerűbb tíz témája a Filteren:

 1. Intim – felnőtt tartalom, tanácsok, tippek és megdöbbentő, olykor megmosolyogtató történetek
 2. Érdekes történelem – az interneten fellelhető egyszerre informatív és izgalmas történelmi témájú cikkek
 3. Sztárkapcsolatok – ki kivel van együtt vagy épp kivel szakít, szakított, esetleg költözött össze vagy kelt egybe?
 4. Meghökkentő – megdöbbentő és nem mindennapi történetek a világ minden tájáról
 5. Így öltöznek ők – hírességek, sok pénzzel, divattanácsadókkal, fantasztikus, néha lenyűgöző sokszor megbotránkoztató ruhatárral
 6. Párkapcsolatosdi – a komoly pszichológustól a teljesen elvont ezo-guruig mindenki megmondja a tutit a kapcsolatokról
 7. Fotós szemmel – „A fényképezőgép olyan útlevél, mely előtt leomlanak az erkölcsi korlátok, feloldódnak a társadalmi gátlások…” (Susan Sontag)
 8. És ők hogy csinálják? – a sztároknak is van, vagy lesz családjuk, várnak, nevelnek gyereket. De hogyan csinálják?
 9. Sírjunk vagy nevessünk? – hétköznapi emberek vicces vagy morbid, de mindenképpen nem mindennapi esetei
 10. Te tested! – te döntesz, mennyire és hogyan tartod karban, a Filter.hu összegyűjti a tippeket, trendeket és lehetőségeket
  (BrandTrend)