Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

Influenza, himlő, ebola – a legnagyobb csapást jelentették az emberiségre, mindegyik vírus megtizedelte a Föld lakosságát. Csak a himlő többek halálát okozta szerte a világon, mint az eddigi összes háborús konfliktus. Az influenza pedig továbbra is újabb és újabb tereket foglal magának, nem válogatva, évente rengeteg fiatal és idős halát okozva. Míg az ebola hatalmas sokkot és félelmet ébreszt az emberiségben akárhányszor felüti a fejét…

Ezeknek a vírusoknak a kegyetlensége megkérdőjelezhetetlen még ma is – amerikai kutatók (U.S. Centers for Disease Control and Prevention) friss felmérései szerint a 2017-2018-as influenza szezon hosszú évek óta az egyik legerősebb volt, míg a következő ebola járvány kitörése folyamatos fenyegetést jelent.

A Vírus című Discovery Channel dokumentumfilm sorozat három részben járja körül ezen megbetegedéseket. A sorozatnak köszönhetően a nézők megérthetik, hogyan alakították a vírusok történelmünket, mekkora biológiai és szociális lenyomatuk van társadalmunk egészére nézve. A film az erőn felüli harcunkat is bemutatja, amit azért vívunk, hogy végre legyőzzük őket. Ez a küzdelem jelenleg is zajlik. A Vírus arra kérdez rá, hogy vajon az emberiség áll-e nyerésben benne, és, hogy vajon fel vagyunk-e készülve egy újabb világméretű járvány lecsapására.

A Vírus első, bevezető része május 20-án este 20:00-kor kerül adásba és az influenzával kapcsolatos aktualitásokat járja körül. A himlőt, majd pedig az ebolát bemutató epizódokat pedig május 27-én és június 3-án láthatják a nézők. A sorozat megoszt a CDC, World Health Organization, National Institutes of Health (NIH) valamint a National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) szakértőivel készült interjúkat is, és az Egyesült Nemzetek biztonsági és biológiai biztonsági szakembereivel beszélgetve igyekszik feltérképezni jelenlegi helyzetünket.
(BrandTrend)