Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

A Sony Interactive Entertainment bejelentette, hogy 2018. április 1-től átalakítja szervezeti felépítését annak érdekében, hogy tovább növelje üzleti és üzemeltetési folyamatainak hatékonyságát, ezzel területén megőrizze vezető szerepét.

A PlayStation® egyre több felhasználót szolgál ki évről évre, így a növekvő PlayStation®4 közösségnek köszönhetően közvetlenül találkozik a játékosok igényeivel. A vállalatnál kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy ezekre a régiónként eltérő igényekre mielőbb reagáljanak. Versenyképességének megőrzése és a PlayStation játékosok iránti elkötelezettsége miatt a SIE úgy döntött átszervezi régiós központjainak felépítését. Jelenleg a Sony Interactive Entertainment America (SIEA), a Sony Interactive Entertainment Europe (SIEE) és a Sony Interactive Entertainment Japan Asia (SIEJA) hatáskörébe tartozó értékesítési és marketing részlegek vezetését április 1-től Jim Ryan, a SIE Globális értékesítésért és marketingért felelős alelnöke veszi át. A szervezetek közötti zavartalan együttműködés és a régiós folyamatok megkönnyítése érdekében John Kodera, a SIE elnök-vezérigazgatója és Jim Ryan közösen vállalják a régiókért felelős vezető szerepet. Míg Kodera az amerikai, a japán és az ázsiai régiókért, addig Ryan az európai piac működéséért lesz felelős. A SIEJA jelenlegi elnöke, Atsushi Morita feladatai közé tartozik Kodera munkájának közvetlen segítése, a keresztfunkcionális tevékenységek vezetésének támogatása a japán és az ázsiai régiókban.

Az interaktív szórakoztatás élvezeti értékét egyre inkább az határozza meg, hogy mennyire mély és meghatározó élményt biztosít a felhasználóknak. Ennek megfelelően a SIE küldetése, hogy még több saját gyártású tartalmat fejlesszen, még fontosabbá vált. A kitűzött célok elérése érdekében április 1-től Shawn Layden, a Worldwide Studios (WWS) és a SIEA elnöke azon dolgozik majd, hogy a WWS továbbra is olyan egyedi, tartalmakat gyártson a piacra, amelyek biztosítják a SIE jövőbeli sikereit.

Globális szinten további változás, hogy 2018 januárjától Phil Rosenberg foglalja el a Globális kiadói és fejlesztői kapcsolatok vezetői pozícióját, április 1-től pedig Hideaki Nishino lesz a Platformtervezésért és -irányításért felelős vezető.
(BrandTrend)