Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

A Viber Holiday Bot meghívta közép-kelet-európai felhasználóit, hogy készítsenek személyre szabott képes vagy GIF formátumú ünnepi üdvözlőkártyát, illetve lehetőséget teremtett arra, hogy feldíszítsék első, digitális Viber karácsonyfájukat három barátjukkal karöltve. A kommunikációs kampány második hullámaként a felhasználók újévi kvízt tölthettek ki, amely által új, ingyenes Viber matricacsomagokra tehettek szert.

A Viber Holiday Bot több mint 3.100.000 felhasználót aktivizált a régióban az első 30 nap alatt. Érdekes módon az aktivitás eredményei pontosan megmutatták Bulgária, Horvátország, Görögország, Magyarország és Szerbia felhasználóinak különböző preferenciáit. A számokban mutatkozó jelentős különbségek alátámasztják a régió sokszínűségét.

A Viberen képként, valamint GIF-ként animált üdvözlőkártyák bizonyultak a legnépszerűbbnek a közép-kelet-európai régióban, ilyeneket közel 2 millió Viber felhasználó készített. Digitális karácsonyfát 40.000 alkalommal díszítettek fel, amely minden esetben négy elhivatott felhasználó munkáját dicséri. Az újévi Viber Bot kvíz közel 400.000 lelkes felhasználót vonzott, Magyarországon 66.768 személy töltötte ki.

A százalékos megoszlást vizsgálva a kvíz Szerbiában volt a legnépszerűbb (27%), őket követik a görögök (24%), horvátok (19%), magyarok (18%) és végül a bolgár viberezők (12%). Ami a teszt eredményeit illeti, a kvíz kitöltői a legtöbb esetben a „Földhözragadt” jelzőt kapták a 2018-as évük leírására. E kategória tagjai élvezik az élet praktikus oldalát és örömüket lelik az olyan kis dolgokban is, mint például a számlák befizetése. „Csak óvatosan!” – ez legtöbbünk jelmondata az idei évre.

Az országokra lebontott eredmények tekintetében a horvát viberezők szava 2018-ban a „Megbotránkoztató”, a kiszámíthatatlan helyzeteket és a partikat egyaránt szerető szerbeké a “A szerencse fia (na és persze a buliké)”, a magyar kitöltők élete 2018-ban a szerelmi ügyek („Love Affairs”) körül forog majd, a bolgárok jeligéje a „Badass”, a görögöké pedig, tükrözve az ország gazdasági helyzetét, a „Földhözragadt”.

A világ egyik vezető tech és szoftverfejlesztő vállalata, a Connecto által kifejlesztett Viber Holiday Bot „megtörte a jeget” és szétszórta az ünnepi lángok szikráit a régió térségében – az ilyen és ehhez hasonló aktivitásokon keresztül a felhasználók könnyen és gyorsan megismerkedhetnek a chatbotokkal, valamint kihasználhatják annak minden előnyét. A  szerencsés 2018-as évkezdés így többek között a Viber Holiday Bot segítségével valósult meg, amely megalapozta a felhasználók jókedvét az újévre.
(BrandTrend)