Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

Ha kiskedvencről van szó, a legtöbb magyar francia bulldogra vágyik, bútorból az IKEA a nyerő, és hihetetlen, de úgy tűnik tavaly százhetvenezer honfitársunk álma volt megtanulni korcsolyázni. Legalábbis erre lehet következtetni, a Jófogás 2017-ben legtöbbször használt keresőszavaiból.

Sok mindent elárulhat egy lista, ami mutatja, mire keresnek rá az emberek nap mint nap egy apróhirdetési oldalon. A top 200 keresőszót megnézve érdekes következtetések vonhatók le.

Meglepő lehet, hogy a négylábúak között a francia bulldog a favorit, több mint százhetvenezerszer került be a keresőmezőbe, őt követték a németjuhászok, a tacskók, yorkik, csivavák, mopszok, ilyen sorrendben, mind megelőzve például a reklámkutyának kikiáltott golden retrievert, vagy a nagy magyar kedvencet a vizslát.

A nagy fényképezőharcban a Nikon veri a Canont, ruhamárkában a Nike az Adidast, utóbbira tavaly még több mint hetvenezerszer rákerestek, az idei kétszázas listára viszont már fel sem került.

A tavalyi top 200-as kulcsszó listával összehasonlítva látható, hogy például a rotációs kapák és betonkeverők jobban teljesítettek, jóval többször kerestek rá ezekre 2017-ben, mint az azt megelőző évben.  A Vespa tavalyelőtt még szerepelt a listán, tavaly viszont már nem került fel, az olasz robogó tehát látványosan vesztett népszerűségéből. Új szavak is feltűntek az idei listán, például több mint ötvenezerszer kerestek rá húsdarálóra, de ugyanennyi alkalommal tűnt fel a keresőmezőben a roller is.

Legtöbbször 2017-ben az ’ingyen elvihető’ került a keresőmezőbe, több mint hétszázezerszer kattintottak erre, hogy meglássák mit ajánlanak térítésmentesen elvitelre. Kövesse virtuális dobpergés az idei második helyezettet az MTZ traktort, amire több mint félmilliószor kerestek rá, százezerrel többször, mint a harmadik helyezett Simpson motorra. A tavalyi sorrend egyébként ugyanezt a három keresést tartalmazta, csak Simpson, MTZ, és ingyen elvihető sorrendben.
(BrandTrend)