Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Földrengések, természeti csapások, halálos járványok, világvége – gondolatébresztő programkínálattal készül a DoQ szeptember 17-én, vasárnap. A 11 órakor kezdődő tematikus nap középpontjában a természeti és ember okozta katasztrófák állnak.

megafoldrenges

Tematikus műsorral indítja a szombatot a DoQ, melynek középpontjában a természeti katasztrófák állnak. 11.00-től a Megaföldrengés című nagyfilm kerül képernyőre, amely egy 10-es erősségű földrengés lehetséges kimeneteleit vizsgálja. Erre még nem volt példa a történelemben, de kutatások szerint nem lehetetlen, hogy megéljük az első 1 millió áldozattal járó katasztrófát is. Interjúk és kísérletek a legjobb földrengéskutatókkal, akik bizonyítják a veszély közelségét.

megaviharok_2

Ebéd után, 13.00-tól a Történelem előtti megaviharok című sorozattal folytatódik a műsor, amelyben az anyatermészet pusztító erejét ismerhetjük meg. A sorozat történelmi hurrikánokat, áradásokat és cunamikat mutat be, a tévénézők testközelből élhetik át az egyre valóságosabb földrajzi csapásokat.

nuklearis_terror_

16.00-tól a Nukleáris terror című film kerül képernyőre, amelyből megismerhetjük a napjainkban átalakult hadviselést, ahol egyre nagyobb teret kapnak az atomfegyverek. Továbbá megtudhatjuk, hogyan védekezik a nyugat a növekvő nukleáris terrorizmus ellen. Ezt követően, 17.00-től a Pestisjárvány című nagyfilm mutatja be a betegség jelenlegi helyzetét. A teljes képhez történelmi visszatekintést kapunk, valamint megismerhetjük a védekezési módszereket a 14. századtól, egészen napjainkig.

apokalipszis-sziget

A tematikus nap 19.00-kor zárul Az Apokalipszis-sziget című nagyfilmmel, amelyből megismerhetjük a 2012-re jósolt világvége próféciáját. A Csendes-óceán közelében fekvő sziget magában rejtheti a jóslat megoldásának kulcsát, Jim Turner vezetésével pedig a részleteket is megismerhetjük.
(BrandTrend)