Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Nem kell sokáig várniuk a skandináv krimi ikonikus karakterének, a tetovált lány magyar rajongóinak: a Millennium-sorozat következő, ötödik könyve Magyarországon a világpremierrel egy időben kerül a könyvesboltok polcaira. A milliós rajongótáborral rendelkező szériát Larsson halála után tovább éltető David Lagencrantz ezúttal egy női börtön sötét és szövevényes folyosói közé enged betekintést. A szeptember 7-én megjelenő bestseller már előrendelhető a kiadó honlapján.

J. K. Rowling népszerű kötetei – a Roxfort Könyvtár becses gyűjteményét gazdagító A kviddics évszázadai, a tündérmeséket tartalmazó Bogar bárd meséigyönyörű illusztrációkkal és új borítóval gazdagodtak, a Legendás állatok és megfigyelésük pedig eddig ismeretlen varázslények listájával, valamint a szerző új előszavával egészült ki.

Jo_Nesbo1

A tíz sikeres könyvet és több mint 30 millió eladott példányt maga mögött tudó Jo Nesbø a szintén ősszel várható Szomjúsággal igazi ínyenc olvasmányt kínál a különc detektív, Harry Hole híveinek. A krimiíró egy személyes bejegyzést is szentelt a készülő műnek, amiben őszintén vall írásról, Harryről és a Jumbo Jet vezetéséről: „Hogy mire gondolok, mielőtt elkezdek írni egy könyvet? Az első gondolatom az, hogy lehetetlen. Lehetetlen, hogy a gondolataimat és érzéseimet sikerüljön betűkké alakítani, és általuk átadni az olvasónak, amit szeretnék, anélkül, hogy valami veszendőbe menne. Nyilvánvalóan lehetetlen, hogy ezek a hangokat helyettesítő, zavaros szimbólumok elcsábítsák és meggyőzzék az olvasót, hogy tartson velem oda, ahová vinni akarom. Olyan vagyok, mint egy Jumbo Jet pilótája: előttem húzódik a kifutópálya, és hiába vittem véghez már többször is a csodát, a józan ész azt diktálja, hogy a szárny és az engedelmes motor önmagában nem elég a levegőbe emelkedéshez. A szárnyaláshoz. És ahhoz, hogy pontosan ott érjek földet, ahol elterveztem.”
(BrandTrend)