Kategória: Képes hír és Média.

Admin kategória: Képes hír.

Diana walesi hercegnével egy közeli ismerőse 1991-ben titkos interjúsorozatot vett fel a londoni Kensington Palotában. Bár akkoriban még szinte senki nem tudta, a hercegné házassága azokban a hónapokban már válságban volt Károly herceggel. A felvételeken Diana őszintén vall az érzelmeiről és a legbelső gondolatairól, elénk tárva egy nagyon összetett történet egyik olvasatát. A narrátor nélküli filmben végig Diana beszél, a felvételek döntő többsége mostanában került először a nyilvánosság elé.

DIANA_AT_HIGHGROVE

Az 1991-ben felvett Diana: saját szavaimmal a hercegné egész addigi életébe exkluzív és személyes bepillantást nyújt. Diana őszintén beszél valamennyi életszakaszáról, kezdve a boldogtalan gyermekkorától egészen a walesi herceggel való megismerkedéséig (amikor mindössze 16 éves volt), és arról, hogy milyen drámaian megváltozott az élete a hirtelen ráirányuló médiafigyelem hatására. Károly megismerésétől kezdve minden lépését fotósok és újságírók hada figyelte, egy nemzet várta lélegzetvisszafojtva a “mesebeli románc” fejleményeit, és a fiatal lányt felkészületlenül érte a ráirányuló rivaldafény, valamint az őt övező szüntelen, kimerítő felhajtás.

Diana_InHerOwnWords3

A filmben Diana szavain keresztül a magánember és a közéleti személyiség is kendőzetlenül elénk tárul. Részletesen beszél házasságkötése – érzelmileg erősen megpróbáló – napjáról, őszintén vall a bulimiájáról és a szülés utáni depressziójáról, valamint arról is, hogy miként sikerült úrrá lennie állandó szorongásain, hogy végül az ikonikus, világszerte imádott Diana hercegné váljék belőle.

Megkerestük élete legfontosabb eseményeit, majd kronológiai sorrendbe tettük és korabeli médiamegszólalásokkal, archív felvételekkel illusztráltuk őket. Így az érintett szemszögéből mutathatjuk meg azt a drámaian fordulatos emberi életet, melyről a felvétel idején még mindenki azt hitte, hogy mesébe illően tökéletes és boldog. Pedig Diana házassága és élete akkoriban már széthullóban volt” – mondta a Peabody-díjas Tom Jennings, a film vezető producere.

A Diana: Saját szavaimmal című alkotást augusztus 31-én, csütörtökön 21 órakor láthatják a nézők a National Geographic csatornán.

Helyesbítés: Címében megegyezik, de nem azonos a két Diana-film!

“Tegnapi közleményünkben tévesen állítottuk, hogy a National Geographic az Egyesült Királyságban a hétvégén bemutatott Diana-filmet tűzi majd itthon műsorára. A NatGeo filmje címében pontosan megegyezik a Channel 4 csatornán bemutatott alkotással, azonban a National Geographic Diana: Saját szavaimmal (Diana In Her Own Words) filmjében más a hercegnével készült interjúrészleteket használ majd, és korábban még nem publikált hangfelvételeket oszt meg a nézőkkel. A National Geographic csatornán egy átfogó, Diana életéről szóló filmet láthatnak augusztus végén, a hercegné halálának huszadik évfordulóján.”
(BrandTrend)