Kategória: Hír és Média.

Admin kategória: Hír.

A Népszava 144. évfolyamának 95. számával új fejezet indult a lap történetében: három hónapos szerkesztőségi, szerkezeti és formai megújulási folyamat eredményeként a lap mostantól a kor nyomtatott médiafogyasztási szokásaihoz illeszkedő, az alapvető értékeit megtartó, de a legújabb trendeket követő újságként jelenik meg.

“A megújulás célja az, hogy újra érdemes legyen nyomtatott lapot olvasni” – foglalta össze röviden Simon Dénes, a Horizon AG vezérigazgatója. Elmondta, hogy a változás egy részén ezzel túl vannak, azonban a fejlődési folyamat nem áll meg, hisz’ nem egy “nehezen mozgatható struktúrát”, hanem a jövő kihívásaira gyorsan reagáló médiumot hoztak létre.

A változás első lépése volt, hogy a szerkesztőséghez csatlakozott tizenhét, a korábban bezárt Népszabadságból utcára került újságíró. Simon Dénes szerint rendkívül nyitott, befogadó szellemiségű szerkesztőség állt össze, akik több irányból tudják megközelíteni a történéseket, és a megújulás zálogának nevezte, hogy a “legöregebb” hazai nyomtatott médium egy fiatalabb újságírói gárdával éledt újjá.

20170425_01cimlap

A Népszavának mostantól minden oldala színesben jelenik meg, rövidebb, informatívabb anyagokkal, lényegesen több illusztrációval, képekkel és infografikákkal. “Olyan modern, olvasóbarát médiumot hoztunk létre, amellyel gyorsabban jut el az információ az olvasóhoz” – mondta vezérigazgató, hozzátéve, hogy az új Népszava mindenkihez szól, s a belpolitikai, gazdasági vagy külügyi híreket olyan szempontból világítja meg, hogy azok mennyiben befolyásolják az olvasók életét.

Simon Dénes megjegyezte: “bár a lap jelenleg is vezető az országos politikai napilapok piacán, a megújulástól azt várjuk, hogy a jelenlegi, 19-24.000 közötti példányszám jelentősen, akár átlagosan 30 ezerre növekszik az elkövetkező időben.”
(BrandTrend)